A TV2 volt műsorvezetőjét a Magyar Újságírók Országos Szövetsége hívta meg egy pódiumbeszélgetésre. Az időzítés tökéletes, aligha véletlen. Mindenkit a berkis interjú és a Napló sorsa érdekelt. Vujity Tvrtko viszont őszintén vagy sem, de látszólag meglepődött, hogy a teremben nemcsak érdeklődők és rajongók gyűltek össze, hanem a sajtó is. Ez a szál végigkísérte az előadást, úgy 5 percenként gyártott magának magáról egy szalagcímet, hogy a tisztelt publikum majd ebből válogathat szeretettel. Hiszen akkor ez nem egy kötetlen beszélgetés, hanem sajtótájékoztató. Csak egy-két csoda Vujity Tvrtko rögtönzött ötleteiből:

  • Kiszáradt a volt riporter
  • Mint az állat, úgy izzadt a riporter

Ha nem esett volna le, ivás előtt jött az ihlet. De a legjobb az volt, mikor a hangulatot egy kis zongorázással fokozta. Magam sem értem, miért, de néha szarkasztikus miniszenzációkat kreált. Ezt leszámítva meglepően érdekesre és szórakoztatóra sikerült a pódiumbeszélgetés, még akkor is, ha Vujity Tvrtko óriási ködösítéssel vagy messziről kezdte válaszait.

A moderátor szinte minden olyan témakört érintett, ami a közönséget foglalkoztatta, Vujity Tvrtko viszont egy-egy fejrándítással, sóhajjal jelezte, hogy sokkal szívesebben beszélne másról. A Hétköznapi Hősökről és legfontosabb riportjairól, ehhez képest a herevasaló Berki Krisztiánról kell dumálnia, na meg a TV2-ről. Ezért kihangsúlyozta, hogy ő a Facebookon kommunikál, és elismételte, amit legutóbb kiírt a Naplóról.

Az új stábnak a legjobbakat kívánja, csináljanak jobb műsort, nem irigységből beszél.

Február 26. nem egyszer és nem kétszer hangzott el. Aznap tudtuk meg, hogy a műsorvezetőt kirúgták, alig egy héttel azután, hogy kiosztotta a vele szemben ülő Berki Krisztiánt. A történtek ellenére Vujity Tvrtko kijelentette, hogy ő hűséges típus. 

Életem végéig TV2-s maradok.

– mondta, mert 1997-től ott dolgozott, és neki tényleg fontos a csatorna, meg ugye a Napló. 

A berki

Február 19., reggel, Mokka. Demcsák Zsuzsa és Vujity Tvrtko beszélgetett, vagyis beszélgetett volna Berki Krisztiánnal, de az interjú egészen szürreálisra sikeredett. Azóta lehet találgatni, hogy akkor most a műsorvezetőt miért küldték el pontosan, ez volt-e az utolsó csepp. Mert Vujity Tvrtko nem először fejezte ki, hogy neki ilyen Berkik és Kiszelek nem valakik. 

Szakmailag én kudarcot vallottam, nem értem, mi az a naptárdíva. 

– utalt az ominózus 2010-es Kiszel-incidensre, szépen kifejtette, hogy Kiszel Tünde nem lett le semmit az asztalra. De Berkinél se nagyon változott a helyzet.

Nekem van egy értékrendem, kudarcot vallottam újságíróként, hogy egyszerű dolgokról nem tudok beszélgetni. Lehet, hogy azon a beszélgetésen nekem bent sem kellett volna lennem. [...] Nekem ez nem fontos. Nekem ez egy értékkülönbözőség. Nekem semmi bajon nincs azzal, ha valaki attól sztár a magyarok körében, hogy szabadidejében kivasaltatja a heréjét, vagy az sem probléma, ha kiad magáról és a lányáról egy falinaptárt. [...] De hadd mutassak be olyan embereket, akik nem színes, szagos magazinokban élik az életüket." 

– mondta Vujity Tvrtko, aki tulajdonképpen megbocsátaná Berki Krisztiánnak, hogy létezik, ha többször hívták volna be a Mokkába a névrokonát, az olimpiai bajnok Berki Krisztiánt. Amikor pedig a moderátor kollégaként hivatkozott Berkire, Tvrtko akkorát khm-özött, hogy csoda, hogy nem nyelt félre. 

Ha kudarc volt, kudarc volt. Ha azt hiszik az emberek, hogy emiatt az interjú miatt mentem el a TV2-től, higgyék azt. Ha azt hiszik, hogy ez egy hátsó politikai hatalom játéka, csak ez volt az indok, higgyék azt. 

Ma is okosabbak lettünk. 

Mi lesz most Vujity Tvrtkóval?

Nem mondja el. Röviden ennyi. Annyit sejtetett, hogy 8 hónapja dolgozik egy anyagon, amiről fogalma nincs, hogy hol adhatja le. Anyagi gondjai viszont nincsenek, és nem is lesznek a jövőben sem. Ezt Vujity Tvrtkótól hallottuk, jó tudni.