Még mindig nem tudni pontosan, hogy miért rúgták ki Vujity Tvrtkót a TV2-től, mert ezt ő sem fejtette ki, és a csatorna hivatalos közleményéből sem derül ki. Hajdú Péter viszont utalt rá, hogy Vujity Tvrtkónak voltak baklövései az elmúlt időszakban, és megemlítette azt a mokkás műsort is, amiben a műsorvezető gyakorlatilag nekiment Berki Krisztiánnak.

Nem állítjuk, hogy Vujity Tvrtkónak emiatt kellett távoznia a csatornától, az viszont biztos, hogy valóban nem ez volt az első olyan megmozdulása, amiben megmutatta, hogy szerinte egy professzionális riporter egy kereskedelmi csatorna bulvártémákkal is foglalkozó reggeli műsorában

akár élő adásban is negatívan véleményezheti azt, akivel beszélgetnie kéne, vagy hisztizhet, ha épp nem tetszik neki az interjúalany.

1.

Ez a fajta professzionalizmus először 2010-ben bújt elő Vujity Tvrtkóból. A TV2 reggeli műsorában Liptai Claudia mellett borult ki élő adásban, amikor megtudta, hogy hamarosan Kiszel Tündével kell beszélgetnie.

Akkor azt mondta, szerinte Kiszel semmit sem tett le az asztalra, és ennek ellenére állandóan címlapon van, bezzeg a hétköznapi hősök alig szerepelnek a médiában. Kiszel azzal vágott vissza, hogy Vujity Tvrtko is állandóan címlapon van, legutóbb pedig kisfiával pózolt egy bulvárlapban.

Liptai Claudia akkor annyit mondott akkor Vujity Tvrtkónak, szintén élő adásban:

Nem is értem, miért maradsz itt nyolc után, hiszen csak olyan vendégek jönnek, akiket nem szeretsz. Szerintem, ha elmennél, akkor is kifizetnének.

De már a felkonf előtt azt mondta neki Liptai, hogy ha nem tetszik neki, akkor ne dolgozzon ebben a műsorban, amire Vujity Tvrtko azt válaszolta:

Lehet, hogy megfogadom a tanácsodat.

2.

Legközelebb 2012-ben szakadt el a cérna Vujity Tvrtkónál, miután a The Kolin énekesét, Linczényi Márkót megverték Pécsett – a városban, ahol Vujity Tvrtko él –, az együttes frontembere pedig azt találta mondani:

Az ütés nem fájt. A varrás nem fájt. Inkább az a mocsári kulturálatlanság fáj, ami Magyarországon, pláne vidéken folyik.

Emiatt a pécsi Vujity Tvrtko látványosan megsértődött, és miközben azt mondta a Mokkában, vagyis élő adásban, hogy

Sajnálom. hogy Pécs városát és a vidéki embereket ilyen mértékben megbántotta, ugyanakkor örülök neki, hogy bocsánatot kért

– Linczényinek Pécs ezeréves kultúrájáról szóló, angol nyelvű könyveket adott át látványos sértődöttséggel.

3.

2013-ban nem celebek szidásával folytatta, inkább megkönnyezte Szebeni Istvánt, akit azért rúgtak ki a köztévétől, mert adásban káromkodott. Szebeni ezért elment a Mokkába is, hogy erről beszéljen Vujity Tvrtkóval, aki annak ellenére, hogy korábban már nagyon sokszor mondta el, hogy ő mennyire nem szereti a celebeket, olyan boldogan reklámozta Kasza Tibor celebekben bővelkedő showműsorát, aminek akkor épp Szebeni volt a vendége, hogy azt öröm volt nézni.

Na de a lényeg: Vujity Tvrtko a Kasza Tiborral és Szebeni Isvánnal való beszélgetés végén kért egy fél percet, aminek végén már elcsukló hangon kérte az MTV-t, hogy alkalmazzák Szebenit, aki látszólag szintén bekönnyezett ezen.

4.

Vujity Tvrtko következő professzionális megmozdulása pár nappal ezután történt. A műsorvezető akkor Gáspár Győzőnek ment neki, és csak azért nem élő adásban, mert Gáspár nem jelent meg a Mokka forgatásán. Vujity Tvrtko ezért Facebook-oldalára írta ki a következőt:

Gáspár Győzikét meghívták a Mokkába. Itt mindenki azon izgult, hogy mi lesz, ha elkezdek kamucelebezni, meg megkérdezni azt, hogy a riportalany mi hasznosat tesz, mit dolgozik, miért ítélték el első fokon, stb...  Pedig nem volt miért aggódni. Győzike elaludt és el sem jött abba a műsorba, amibe behívták...

Gáspár Győző akkor egyébként a TV2-n futó új műsorát ment volna reklámozni, és emiatt a műsorvezetőt később állítólag egy kicsit le is cseszték a csatornánál.

5.

Vujity Tvrtko csak ezek után kezdte el látványosan utálni a szintén a TV2-nél dolgozó Berki Krisztiánt is.

Szóval Vujity Tvrtko, aki egy kisebb megszakítással egészen 2016. február 26-ig dolgozott egy kereskedelmi csatornánál – annak is a bulvárelemekkel teli reggeli műsorában –, az elmúlt években többször is látványosan kinyilvánította, hogy ő bizony nem szereti a celebeket, illetve ahogy ő fogalmazott egy későbbi Facebook-posztjában: a teljesítmény nélküli kamucelebeket. Szerinte ugyanis nem tudjuk, hogy ezek az emberek mit dolgoznak, vagy hogy tesznek-e bármi hasznosat is a létezésükön kívül.

+1

De tudja, ki az, akit tényleg szeret Vujity Tvrtko? Akit szinte csodál, és akinek Facebook oldalától ámulatba esett, és akiről ezek szerint úgy gondolja, hogy valami hasznosat is tesz?
Dukai Regina!

Vujity Tvrtko, aki nem szereti a haszontalan celebeket, és aki ennek többször is hangot adott, Facebook-oldalán írta meg 2013 júliusában, hogy Dukai Regina – aki egyébként valójában maga sem tudja, hogy micsoda –, milyen bámulatos:

Sok mindent írtak már oldalamról, kritizálták és dicsérték egyaránt. Ám olyan szépet, mint Dukai Regina, senki sem írt. Megnéztem az oldalát, aztán ámulatba estem. Egyrészt azért, mert meghallgattam egy számát és nagyon tetszett ahogy énekel, másrészt a ruhái is tetszettek, harmadrészt pedig, sokkal több követője van az oldalának, mint az enyémnek. Felhívtam Reginát és kiderült, Ő sem fizet facebook-reklámozásért, ahogy én sem. Így elérni 120.000 tetszikelőt, hát, nem semmi. Oldalstatisztikám szerint a Vujity Tvrtko official lájkolóinak 79%-a lány/nő/hölgy/asszony. Nekik kedveskedek ma Dukai Regina oldalának ajánlásával. Ha tetszik Neked, kattints és tetszikelj. Én megtettem, mert olyan szépet írt rólam, rólunk. Kíváncsi vagyok, mennyivel ugrik most meg lájkolóinak száma :-))).