Cinthya Dictatorról a legtöbb embernek két dolog jut eszébe - Varga Viktor, és a hiszti -, pedig sokkal érdekesebb annál, hogy ennyivel elintézzük. Évek óta láthatjuk a TV2 képernyőjén, legutóbb A Nagy Duettben, de mintha csak egyetlen oldalát ismernénk.

Tényleg Varga Viktor (sokaknak talán túl extrém) barátnőjeként találkoztunk vele először, de az Édes élet és a szakítás után sem tűnt el a süllyesztőben. Cinthya Dictatorral a lakásán beszélgettünk, ami pontosan olyan, mint ő maga,

egyszerre giccses és ízléses, kislányos és nőies. Paradox.  

Egyrészről Cinthya Dictator végtelenül exhibicionista, imád szerepelni. Az is látszik, hogy nem ijed meg a meztelenségtől, többször készült már róla akt. De ez nem azt jelenti, hogy mindig része volt az életének a szexualitás, inkább tabuként kezelte a témát. 

„Annyira gátlásos voltam. A szexualitásnak tulajdonítottam minden rosszat a világban. Emberi kapcsolatok mennek tönkre, ott vannak a nemi betegségek, iparág fejlődik köré, háborúk törnek ki miatta.

Az én fejemben minden rossz ezzel volt azonosítható. Még mindig nagyon mocskosnak találom ezt a világot, de amikor szerelmes lettem, megtapasztaltam, hogy ennek tényleg van egy szép oldala. Az egyesülés.

Celebfotós, fotósceleb

Cinthya Dictator elsősorban fotós, és nem celeb. Sokáig idegenkedett a testiségtől, aztán saját eszközeivel próbálta feloldani a gátlásait. Ahogy az aranyozott rokokós ágyán végignéztük a portfólióját, rögtön belefutottunk a maszturbálással foglalkozó képeibe. Ha nem akarod elmondani senkinek, mondd el inkább mindenkinek alapon boncolgatta a számára sokáig abszolút cikinek, undorítónak titulált szexualitást. 

Ez a kettősség irányítja az életét. Mivel a legtöbben celebként ismerik, a képei közül is legfeljebb a Varga Viktoros sorozatra emlékeznek, amit a déjà vu ihletett. A kapcsolatukról szól, hogy hogyan bálványozta Varga Viktort, aztán hogyan bukott meg az egész. De ez a dekoratívabb stílus még nem foglalhatja össze, igazából milyen Cinthya Dictator. 

Elmentem a politikai vonatkozások felé, diktátorokkal foglalkoztam. De ez senkit sem érdekel. A bulvár, a mainstream abszolút a szórakoztatóiparról szól, ott az az érdekes, hogy ha minél nevetségesebb vagy. 

Én eldöntöttem, hogy ebből ki akarok szakadni, 7-8 hónapja már nem is vállalok semmilyen szereplést, viszont A Nagy Duett olyan lehetőségnek tűnt, amiről azt gondoltam, hogy itt performanszt lehet létrehozni, lehet többet beletenni."

– mesélte Cinthya Dictator, azaz Gombos Cintia. A Nagy Duett első adásában Varga Viktorral Tarzan és Jane-ként ugráltak össze-vissza, de kiestek

A műsor után Cinthya Dictator láthatóan kiakadt, kiborította, hogy pont elsőként kellett hazamenniük, és szinte semmit sem mutatott meg magából, amit akart. 

Nagyon paradox személyiség vagyok, és ezzel nehéz megküzdenem. Ha őszinte akarok lenni, élvezem [a tévézést]. 

Akármennyire is ciki is volt ez az egész, én élveztem, hogy Jane-ként rohangálok a színpadon, ugyanakkor amikor hazajövök le bírnám köpni a tükröt, hogy már megint mit csináltam.

Annyira elszomorít, hogy a személyiségem csak egy apró szeletkéjét tudom átadni a tévén keresztül. Alapvetően nem baj, hogy az ember vicces és szórakozott, a hétköznapokban nem unatkozom annyira, saját magamat is szórakoztatom, viszont amikor valaki csak ezt az egyszerű oldalamat látja, akkor az szörnyű.

Oké-oké, csak egy szórakoztató műsorról van szó, ahol nem kell komolyan venni az egészet, lényegtelen, hogy a páros egyik fele teljesen alkalmatlan az éneklésre, és csak a show a lényeg. Ettől függetlenül szar érzés tud az lenni, még egy ilyen tét nélküli versenyben is, ha nem úgy sikerül a produkció, ahogy elterveztük, és ezt ez a közönség sem értékeli. "

Pláne, hogy Varga Viktorék nem voltak teljesen kibékülve a kiosztott dallal és koreográfiával, úgy érezték, hogy ment ez volna jobban is, ha kicsit a saját fejük után mennek. Na, pont ezért viselte meg Cinthya Dictatort a kiesés, kudarcként fogta fel a Jane-es kiabálást. 

Nem tudom, hogy fel tudom-e ezt így dolgozni, nagyon kellemetlennek érzem az előadást, ez az igazi bukás-érzés. Nem volt még egy lehetőség arra, hogy valami mást mutassak meg. Annyira izgultam, a diplomavédésemen nem izgultam ennyire.

Az az érzés, amikor tudod, hogy valamihez nem értesz, és ki kell állnod, több millió ember nézi, az egy szörnyűség volt.

Viszont imádtam énekórára járni, észrevettem, hogy a nulláról egy vagy két lépcsőt léptem. Ez izgalmas volt. Meg nagyon komplex dolog egy ilyen show."

26 éves, és már nem kislány. vagy igen?!

Az egy dolog, hogy A Nagy Duett alatt Szulák Andrea is finoman beszólt Cinthya Dictatornak - mint egy jó osztályfőnök, próbálta megtanítani, hogy nem kell mindig visszabeszélni. Ez egyáltalán nem ritka, a legtöbben vagy félreismerik, vagy nem veszik komolyan, csak egy tininek nézik. Pedig Gombos Cintia már 26 éves, mégis egy csomóan kislányként tekintenek rá, aki egy dologra képes: HISZTIZNI. Ezt láttuk anno az Édes életben, az Ezek megőrültekben és most A Nagy Duettben is. 

„Van egy ilyen nagyon fiatal lány beütésem, meg az is vagyok, de még fiatalabbnak tűnök. Már csak a bolondságom miatt is van egy ilyen komolyan vehetetlen oldalam.

Nem tudom kivívni a tiszteletet, és emiatt hisztizek folyton, mert nem tudom máshogy elérni, hogy komolyan vegyenek.

Például ott van Kulcsár Edina, aki fiatalabb nálam, de rá tudnak nőként tekinteni, tudják nőként tisztelni."

Varga Viktor + Cinthya Dictator + Jackson, a modellfiú

Ha valakikről látszik, hogy sohasem fogják tudni elengedni egymást, azok Varga Viktorék. Az mindegy, hogy éppen együtt vannak-e, vagy sem, vagy mennyit vitatkoznak, akkor is összetartoznak. Az énekes végig Cinthya Dictator mellett maradt, mikor nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak nála. A betegsége után szakítottak. 

„Beleragadtam a beteg menyasszony szerepbe. Amikor beteg voltam, akkor kérte meg a kezemet, amikor meggyógyultam, akkor szakítottunk. Nagyon sokáig visszavágytam a betegségbe ilyen elmebeteg módon, fanatikusan.

Életem egyik legnagyobb tragédiája, hogy mi szétmentünk.

A fotós elmesélte, hogy azóta se beszéltek túl sokat a szakításról, arról, ki hogyan élte meg ezt az időszakot. Cinthya Dictatort egy másik fiú, Jackson rántotta ki a depresszióból. És ma már egyikük nélkül sem tudja elképzelni az életét. 

Az a legrosszabb, hogy a Jackson nélkül sem tudom elképzelni. Az a különbség kettőjük között, hogy Viktor egoista, Jackson meg hedonista. És ez egy nagyon nagy különbség. Ő egy nagyon önzetlen ember, nem voltak rivalizálások, teljesen más jellegű volt az életem vele, ugyanakkor meg

Viktor mintha a testvérem lenne, vagy nem a testvérem, csak mintha valami rokoni szál lenne kettőnk között. Zsigerből összetartozunk.

Az egyformaságunkból adódóan sok a harc. Nyilván változtam én is, ő is. Egy év eltelt, amíg nem találkoztunk, aztán két fejlettebb ember találkozott."

Miközben a kapcsolatairól beszélgettünk, képeket nézegettük, kiderült, hogy Cinthya Dictator szimbólumokat keres mindenhol, rengeteg fotóján rejtett el jeleket, a mai napig gyűjti a fontos emlékeihez köthető tárgyakat. Aztán finoman csak annyit mondott magáról, hogy 'az őrült jelmániás nő.'

Cinthya Dictator most már mindig benne lesz a tévében?

Az egy dolog, hogy évek óta szerepel műsorokban, megy a Mokkába, de ez még messze nem azt jelenti, hogy mindig ezt szeretné csinálni, és belefér az életébe a celebség. Egy ideig vicces, de Gombos Cintia mégiscsak fotósként diplomázott a MOME-n, kérdés, hogy hogyan képzeli el az életét, meg akar, vagy meg lehet-e élni a fotózásból. 

Ha megkérdezitek, mi az álmom, akkor én egy olyan életre vágyom, hogy előadásokat tarthassak arról, amit szeretek. Ehhez az az út vezet, hogy tanár leszek, most ez is a terv, felvételiztem az egyetemre,

ott tudom összehozni ezt az exhibicionizmust, amit a tévében csinálok. Előadásokat tartanék, olyan dolgokról beszélnék, amit imádok.

[...] Ebben az országban képzőművészeti vonalon nem lehet megélni. Ezeket a képeket nem lehet eladni, úgy tudnék megélni, ha portfólióznék. Viszont annál sokkal jobban élvezem a tévét, mert az meg egy játék."

Miközben Cinthya Dictator simán képes hülyét csinálni magából egy műsorban, gátlásos és zárkózott. Éppen ezért nehéz lavíroznia a tévézés és a normális élet között, amiben teljesen elhagyná a celebséget. 

Én tele vagyok görcsökkel, amióta ismert lettem, sokkal kevesebb önbizalmam van. Pont a tévében mondták azt, hogy én még a létezésem miatt is bocsánatot kérek másodpercenként. Ha bekerülök egy új társaságba, tiszta frusztrált vagyok, hogy hogy lesz, mi lesz. Most megint mit gondolhatnak rólam. És gondolnak is rólam valamit, viszont nem mutatják ki, és pár mondat után megtörik a jég. [...] Most próbáltam változtatni, mikor nem tévéztem egyáltalán, aztán meg jött A nagy duett, és őszintén kurva jó érzés volt, Valahol tudom azt, hogy hiányzott. Ez a szórakoztatás, szórakozás. Nálam nagyon erős a humor és az önirónia.

És az egyik személyiségem pusztítja a másikat. Pont ez van. Úgyhogy nem tudom, mi lenne a megoldás. Pont abban a periódusomban vagyok, hogy fogalmam sincs az életemről. 

Azért még nem valószínű, hogy Cinthya Dictator abbahagyja a tévézést. Láthatóan élvezi, és jól is csinálja. Legalább nem unalmas, bár tény, hogy az extremitása sokak számára már befogadhatatlan, vagy még mindig nem értik, hogy ki ez a lány, akit Varga Viktor barátnőjeként ismert meg az ország, és szeret toporzékolni.