A bíróság elő kerülő híres emberek listája cseppet sem rövid, ám vannak olyan karakterek, akik szó szerint saját karakterüket gyilkolták meg, méghozzá teljesen. Olyan legendás vagy népszerű celebeket mutatunk most, akikre már soha, senki nem fog úgy nézni, mint azelőtt.

Bill Cosby

esete az egyik legjobb példája annak, hogyan lehet több évtizednyi népszerűséget pár hónap alatt lenullázni. A most 78 éves komikus a The Cosby Show révén az USA egyik igazi kedvence volt, ám amióta egyre több egykori áldozat és részlet görgeti előre az ellene felhozott szexuális erőszak vádakat, a legalább 50 nőt molesztáló Cosby nemzeti ellenséggé vált. 

Azt még nem tudni, hány év börtönt kap, de a nulla műsoridő a jövőben garantálható. Életművét nyilván nem törlik az archívumokból, de sok ismétlésre nem számíthat.

Stephen Collins

szintén legendás karaktert építgetett a köztiszteletben álló Camden tiszteletes személyében, és egészen addig ő is köztiszteletben állt, amíg ki nem derült, hogy kiskorú lányokat molesztált.

Az esetet aztán sikerült idióta nyilatkozatokkal, és egy sárdobálós válással megfejelnie.  Persze a sorozatot már a leleplező videó felbukkanása után azonnal beszüntették, így ez utóbbival már csak a személyes népszerűségén tudott tovább rontani. 

Charlie Chaplin

ugyan nem keveredett semmilyen molesztálási vagy szexuális bántalmazási ügybe, de kínosan szerette a fiatal lányokat. 

Annyira, hogy négyet is feleségül vett, és egyikük, Paulette Goddard csak azért lógott ki a tinikorból, mert hazudott az évei számát illetően, és 22 helyett 17-nek mondta magát. Maihoz hasonló világméretű botrány ugyan nem volt egyik kapcsolatból sem, de sokan másképp néznek már erre a fekete-fehérben botladozó, a kedves és együgyű karakterre.

Hulk Hogan

akár valóságshow-jával is lerombolhatta volna egykor acélos jelenségét, ám azzal csak félig sikerült. 

Rasszista kirohanását, amit egy egyébként illegálisan nyilvánosságra hozott szexvideón láthatott a nagyvilág, már nem tudta neki megbocsátani a legendáját kiépítő közösség, és talán rajongói sem, hiába kért elnézést.

Dog The Bounty Hunter

a jobb időket látott pankrátor külsővel rendelkező Duane Chapmant különös foglalkozása miatt lett igazán népszerű, de ő sem bírt megmaradni a politikai korrektség és értelem keretein belül.

Szintén egy videón intézett sorozatos rasszista kirohanást fia akkori barátnője, egy afro-amerikai lány ellen, és ahogy ezekkel a videókkal lenni szokott, hát nem ez is nyilvánosságra került? Ő is elnézést kért, de már soha nem tudott visszakapaszkodni egykori fényébe.

Michael Richards

a 90 éves sorozat-hőskorának egyik zászlóshajója, a Seinfeld egyik szereplője volt, és ilyen formán igazi klasszikus karakterré vált. Na, hát a rasszista őrjöngést ő már nem is titkos videón, hanem egy műsor felvételén produkálta, nem is alapszinten. Így ment a sorozat Cosmo Kramerje, és Richards karrierje is szépen füstbe.

Jamie-Lynn Spears

ugyan nagyon messze volt a legendás létezéstől, de tinilányok tömegeinek azért mégiscsak példaképe lett a Nickeodeon Zoey 101 sorozatának főszereplőjeként. Ebbe a karakterbe sok minden belefért, de az semmiképp, hogy a 16 éves Spears teherbe esett. A sorozatot leállították, és a DVD forgalmazást is beszüntették, a család kisebbik sarja pedig megszűnt alanyi jogon hírességnek lenni, hiába próbálkozik azóta is.