Fontos

Johnny Depp ügyvédje azt állítja, ügyfele sohasem bántalmazta Amber Heardöt, aki csak arra hajt, hogy megszerezze a férfi vagyonának nagy részét. Amber Heard azt állítja, a férje bántalmazta őt. Szakértői állásfoglalás még nincs az ügyben, csak két, egymásnak ellentmondó fél. Mi nem állunk egyik oldalra sem, de mindkettő véleményének teret adunk.

A színész ártatlansága mellett eddig első felesége, gyerekei anyja, illetve lánya emelt szót

Nyílt levelet írt a Wrapnek Doug Stanhope komikus, Johnny Depp egyik barátja. A téma természetesen a színész válása, illetve azok a vádak, amelyekkel Deppet a válófélben lévő felesége, Amber Heard illette - a színésznő azt mondta, férje többször is bántalmazta.

Az eredeti cikket itt tudják elolvasni, de most összefoglaljuk a lényeget.

Stanhope azt írja, ő, és a színész más barátai is évek óta figyelték, ahogy Heard teljesen behálózza Deppet. Egymás közt beszéltek erről, de a férfivel nem közölték aggályaikat.

Amikor egy barátod, legyen férfi vagy nő, egy borzalmas, bántalmazó párkapcsolatban él, és megkockáztatod, hogy közöld, a társa egy szörnyeteg, megvan az esélye, hogy újra összejönnek, és az őszinteséged miatt te kerülsz lapátra.

- indokolta, hogy miért nem mondtak semmit. Azt is gyorsan közli, hogy megvetendőnek tartja a családon belüli erőszakot övező társadalmi érdektelenséget, és azt is: a helyzet most úgy alakult, hogy ugyanakkor bárkit vádolnak meg ilyesmivel, azonnal bűnösnek tartja a közvélemény, még ha a vád nem is vád, csak állítás.

A barátnőjével évek óta nem akartak szólni Deppnek, hogy Heard manipulálja, mert megtiszteltetésnek érezték, hogy egyáltalán ugyanabban a társaságban lehetnek, mint a színész. De ahogy ők, mindenki más is ugyanígy látta a dolgokat, és ugyanígy hallgatott. 

A válság szombaton ütött be, amikor  Stanhope  és barátnője Depp házában voltak. Azt hitték, hogy édesanyja előző nap bekövetkezett halála miatt van lesújtva, de megnyílt nekik, arról, hogy

Amber el fogja hagyni, és megfenyegette, hogy nyilvánosan fog hazudozni róla, mindenfélét összehordva, ha nem egyezik bele a feltételeibe. Úgy gondolom, mások ezt zsarolásnak neveznék, főleg, ha beleszámítjuk a módszert, amellyel épp befeketíti.  

Akkor aztán Deppnek is elmondták, hogyan gondolkodtak és beszéltek róla a háta mögött az utóbbi években, amin megdöbbent, de végül megköszönte az őszinteségüket. De Heardöt továbbra sem szűnt meg szeretni. Az idegességtől viszont napok óta nem tudott aludni.

Még aznap este a színész otthonához hívták a rendőröket, de mivel nem volt jele sem erőszakos cselekménynek, vagy fizikai bántalmazásnak, nem intézkedtek. 

Stanhope  pedig nem mondott semmit nyilvánosan, mert attól félt, hogy úgy jönne ki a helyzetből, mintha csak rá akarna akaszkodni egy nagy sajtónyilvánosságot kapott történetre, hogy ismertebb legyen. Most viszont már látja, hogy az lett volna a helyes döntés, ha előbb szól neki.