A rajongók és nem rajongók, westisták és swiftisták hamar ítéletet hirdettek a hét eleji botrány után, mikor is Kim Kardashian egy elegáns mozdulattal nyilvánosságra hozta azt a bizonyos telefonbeszélgetést. De melyiket?

MIt kockáztat Kim Kardashian?

A legrosszabb esetben akár börtönt is. A Buzzfeed kikérdezett egy Los Angeles-i ügyvédet, milyen büntetésre számíthatnak Westék, amennyiben Swift perre viszi az ügyet. Az interjúból kiderült, hogy teljesen mindegy, hogy Taylor Swift tudott-e arról, hogy felvétel készül a telefonbeszélgetésről, vagy sem. Az csak súlyosbíthatja Kardashian helyzetét, hogy Swift ügyvédje korábban hivatalos levélben kérte a felvétel megsemmisítését.

Amennyiben a bíróság szabálysértés miatt nyomoz, maximum egy év börtön lehet a kiszabott büntetés, valamint 2500 dollár bírság. Bűncselekmény esetén Kardashian akár három évet is kaphat a szintén 2500 dolláros pénzbüntetés mellé. 

Hát azt, amiben West feldobja az énekesnőnek a remek ötletét, miszerint az egyik számában szexet ajánlana neki.

Aztán leribancozta, de az most mindegy. A világ két részre szakadt, sokan kiálltak Kim Kardashianék igaza mellett, mások Taylor Stwiftet védték. A mémek mennyisége egyértelműen a West-családot tette meg győztesnek, de mindenekelőtt legjobb lesz, ha gyorsan összefoglaljuk, mi történt, miért kerülhet történelemkönyvekbe a július 18-i dátum. (a részletes cikkünket a témáról itt találja)

Minden a 2009-es VMA-n kezdődött, Taylor Swift díjat nyert a You Belong With Me c. számával, de a színpadon Kanye West megakasztotta a beszédét. Szerinte Beyoncé Single Ladies-e érdemelte ki a szobrot. Az incidens után lassan, de biztosan rendezték a viszonyukat, igazi kirakatbarátság szövődött Swift és West között, a rapper virágot küldött az énekesnőnek. Ugorjunk is 2016-ra, ekkor jelent meg Kanye West Famous c. száma, amiben megemlítette Swiftet:

Taylornak és nekem szexelnünk kéne. Miért? Én tettem híressé azt a ribancot. 

Swift persze kiakadt, mondván, hogy neki a kutya sem szólt arról, ki mit akar csinálni vele az ágyban, és miért. West felesége, Kim Kardashian viszont rákontrázott az ügyre, nyilvánosságra hozta a beszélgetést, amiben Kanye West elmondta a szöveg egy részét (a ribancozásról nem volt szó), Swift pedig szinte ugrált örömében, megköszönte West őszinteségét. 

Igazából bármelyik oldalra áll, talál igazságot, West tényleg beszélt az ötleteiről, csak éppen nem árult el minden szót. Taylor Swift viszont nem egyezett bele a beszélgetés kiszivárogtatásába, így lazán beperelheti még a házaspárt. Ennek ellenére ő sem volt teljesen egyenes, mikor tagadta a felvételt, bár a ribancozásról nem is készült ilyesmi. A többség döntött, West kiütéssel nyert. 

Több tweet a Bajos csajokat hozta fel. A párhuzam jogos, kicsit nevetséges cicaharc dúl a felek között. A különbség annyi, hogy az eset végződhet a bíróságon. 

Még mindig Bajos csajok (alapmű). Selena Gomez kiállt az egyik legjobb barátnője mellett, csak hát minek. 

Szegény Gomezt magával rántotta a gonosz internet.

Igazából az egész mizéria arról szól, hogy Kim Kardashian szeret Pokémon Gózni.

Bosszúállók 

Swift vs. West 

Valahogy így örülhettek otthon a Kardashianok. De Swift se szomorkodjon, hiszen ott van neki Tom Hiddleston

 (Forrás: Buzzfeed)

(A borítókép egy Lushsux nevű ausztrál graffiti művész alkotása.)