Akár egy dráma. Vivien hétfői kálváriája következik, amit egyedül csak magának köszönhet. Mindig az a jó szíve viszi a sírba, az az átkozott jó szíve. De lássuk a cselekményt, mi vezetett az igazi tragédiához. 

Expozíció

A Való Villa nappalijában találjuk magunkat, ahol VV Ati és VV Krisztián között VV Vivien folyik le a kanapéról a cigimentes délelőttön. Rögtön tudja, hogy saját magával szúrt ki, mikor előző nap túlságosan bőkezűen osztogatta a cigit. Most már megtörtént a baj, valamit tenni kell. A pillanat, amikor a rágó sem segít.

Krisztián: Már rosszul vagy? 

Vivien: Szakad rólam a víz.

K: Kattogsz mi? 

V: Nagyon.

Bonyodalom

Vivien egyre türelmetlenebb, egyre gyorsabban ver a szíve, pulzusa az egekben. A villában szinte tapintható a feszültség, mindenki érzi, hogy tragédia lesz, ha Vivien nem jut cigihez. Zavarában már rappel. Baj van. 

Ati próbálja nyugtatni, tudja, hogy az alábbi mondat mindenre megoldás: 

Engedd el magadtóóó!

De nem, a szó itt már nem segít, Vivien nem enged el semmit, toporzékol, szülést imitál.

Ekkor, szinte a legutolsó pillanatban érkezik egy reménysugár a hálószoba felől.  

Vivien el. 

Válság

A hálóban találjuk magunkat. Soma Dáviddal próbálja kijátszani Vivient, egy ciginek látszó tárgyat mutogatnak a lánynak, de őt nem olyan fából faragták. Pedig jól indult az egész. Egy hajszálon múlt a megoldás, hogy Vivien boldogan tehesse a semmit a nap további részében. Ráförmedt Somára a taláncigi hallatán. 

Szedd már a lábad, indulj meg kifele, hozzad azt az egy szál cigit!

Vivien rájön a cselre, még sincs cigi, rászedték. Soma még mentené a menthetőt, Micire kenné rá a dugicigit, de a szemei elárulják, korábban kell a gonoszsághoz felkelni.

sorsfordulat

Üldözöttből lesz a vadász. Vivien csicskásává teszi Somát, előtte jól megdögönyözi. A lány szinte már el is felejtette, min szenvedett öt perccel előbb. Szemében a bosszú gondolata csillog. A kertben szembesíti a fiút a hazugságával. Nem tudjuk, mi ajzotta fel, talán a Zsoltitól kapott egy slukk pörgette fel annyira, hogy azt követelte, Soma kövesse meg:

Térdepelj le, és kérjél bocsánatot!

Soma zavarában nevet, alig tudja leplezni, hogy hiba volt a csíny, nikotinfüggőkkel nem viccelünk. Vivien pedig már csak a riportszobában mosolyog az egészen.

 Már régóta pedzegetem azt a gondolatot, hogy Somát a hivatalos rabszolgámmá teszem, úgyhogy most már Soma hivatalosan is a rabszolgám... Lesz. 

Megoldás

A tragédia bár nem zárul happyenddel,  – egy slukk még nem a boldogság –mégsem sírunk, VV Zsolti boldogan táncolja el a végszót, miközben Vivien még mindig Somát, újdonsült rabszolgáját gyúrja. 

Jaj, annyira hiányzik a revü, gyerekek!

Vége!