Az X-faktor harmadik élő adása azzal indult, hogy pár percig nem tudtam feldolgozni, hogy Tóth Gabit fészekhajú Medveczky Ilonának stylingolták, de úgy, hogy még a herpeszkrémet is fent hagyta a száján. (Utóbbi igazából csak egy világos rúzscsík, amit az énekesnő mostanában nagyon szeret felkenni az alsó ajkára. Vagy tényleg herpesze van és így álcázza, ami elég ügyes húzás.)

Fantasztikus hangulat a stúdióban! Nézitek, igaz? #xfaktorhu

A photo posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

Tóth Gabi egyébként a lányokat mentorálja az RTL tehetségkutatójában, többek közt Vince Alíz Lizát, akinek még mindig csodálatos a hangszíne, simán elhallgatnám az albumát valami hosszabb autóúton. A lánynak jót tett a múltheti párbaj, sokkal felszabadultabb volt most a színpadon, annyira, hogy lazán rá lehetne bízni már egy egész koncertet.

A szintén lányok csapatában éneklő Opitz Barbara a hangjával, de legalábbis hangerejével lazán nyerheti az idei X-faktort, de ha nem, akkor legalább divatba hozza a 80-as évek brutálra dauerolt haját. Szegény Jáger Kinga viszont semmilyen szinte nem volt érdekes. Tóth Gabi egyre inkább Beyoncét akar belőle csinálni,

csak a feszes dresszek és a dívás ruhák kezdenek kicsit egysíkúak lenni.

Sajnos végre megértettem, hogy Puskás Peti először miért nem Mata Ricsit vitte magával az élő show-ba – ugyanis a Petics Kristóf kiesésével a mégis műsorba került Mata közel sem érett meg még a szereplése, és itt nem arról van szó, hogy tud-e énekelni a színpadon vagy sem. Mata még kisfiú, nem nagyon tud még beszélni, nyilatkozni bármiről meg pláne nem. Mondjuk van még ideje megtanulni ezeket. Egyébként egy Years & Years-számot énekelt, sajnos rettenetesen hamisan, a tetejébe pedig még a dalszöveget is elrontotta kicsit. 

Puskás másik mentoráltja, az ukrán származású Gorbunov Dimitrij Rihannát énekelt a saját stílusában, amit sanszos, hogy maga Rihanna is irigyelt volna. 

Gáspár Laci 25+-os csapatából már csak ketten maradtak a harmadik adásra. Fejes Szandra, aki egy egészen szokatlan feldolgozásban énekelte el a Fekete vonat egyik legismertebb számát, illetve Ónodi János, akinek száma minden volt, csak bulis nem. Mindkettejüknek jó a hangja, csak sajnos mind a ketten hajlamosak elveszni a színpadon, és mindkettejük előadásának közepén inkább azt kezdem el figyelni, ahogy a macskám nyalogatja magát.

A negyedik mentornak, ByeAlexnek a harmadik élő adásra egyetlen zenekara maradt csak, és bár a Ham Ko Ham nem egy elcsépelt zenekar, a négy srác annyira nem tud túllépni önmagán, hogy sajnos már ők is kezdenek mélységes unalomba fulladni.

Szerencsére a közönség nem így gondolta, a srácok ugyanis továbbjutottak, így ByeAlexnek nem kell unatkoznia a műsor végéig. Kiesett viszont Jáger Kinga, vagyis a nézők is unják már ezt a nagyon kitalált díva-dolgot.

Gáspár Laci szívta meg ezután a legjobban, ugyanis maradék két mentoráltjának kellett párbajoznia. 

A mentorok végül úgy döntöttek, Fejes Szandrának még van esélye így Ónodi Jánost küldték haza. 

Jövő héttől már csak egyesével esnek ki az énekesek, hogy aztán karácsony előtt egy héttel kiderüljön, ki nyeri az idei X-faktort.

Egyetlen kérdés maradt csak bennem – nézi valaki az X-faktor Facebook-oldalán az élő videókat, az ex-éjjelnappalos Kovács Dóra műsorvezetésével?