Szeptember 20-án derült ki, hogy a 41 éves színésznő 12 év együttélés és 2 év házasság után beadta a válókeresetet, Brad Pittel szakítottak. Ráadásul azóta olyan pletykákról lehetett hallani, hogy Pitt bántalmazta a legidősebb fiukat, Maddoxot. Bár a közeli források cáfolták a vádakat, az FBI továbbra is nyomoz az ügyben. A válás híre óta Jolie-t nem láthattuk a nyilvánosság előtt, most viszont a Nemzetközi Büntetőbíróságon beszélt. 

A TMZ tette közzé a videófelvételt, amin Jolie a gyermekjogi törvényekről beszélt. Egy hosszú folyamat eredményeként új eljárásmód védi majd a bántalmazott gyerekeket, Angelina Jolie ezügyben mondott egy rövid beszédet. 

Mindeközben szinte naponta olvashatunk új híreket a válással kapcsolatban. A csütörtökön pont Jennifer Aniston egyik közeli barátnője, Chealsea Handler szólalt fel Pitt védelmében, nem sokkal előtte pedig eldőlt, kihez kerülnek a gyerekek első körben. Az eredmény nem meglepő, Jolie kapta a felügyeleti jogot, amit a hírek szerint Brad Pitt nem fog annyiban hagyni.