Ha így folytatjuk, még a végén Sarka Kata fogja megbuktatni Donald Trumpot, mielőtt hivatalba léphetne: nagyon gyorsan felkapta az angol nyelvű sajtó azt az egyébként nem is friss történetet, hogy Trump 2013-ban Sarka kezébe nyomott egy névjegykártyát, amelyre ráírta a szobaszámát.

Így tálalva ebben a sztoriban nem lenne semmi különös: a két személy egy üzleti jellegű fogadáson találkozott, történetesen egy moszkvai szállodában, és egyikük a felületes ismeretségnél többet szeretett volna a másiktól. (Hogy pontosan mit, az valószínűleg sosem fog kiderülni, tekintve, hogy az akkor még Hajdú Péterrel boldog házasságban élő Sarka nem látogatta meg Trumpot a lakosztályában.) A dolog ott vált érdekessé, hogy egy kiszivárogtatott jelentés szerint ebben az időszakban esett meg Trumppal az a moszkvai szállodai tartózkodás, amelyről készült felvételekkel az orosz hírszerzés állítólag zsarolja az Egyesült Államok megválasztott elnökét, aki ekkor - megintcsak állítólag - különleges szolgáltatásokat vett igénybe prostituáltaktól

Az, hogy a Trumpot (legalábbis kormányzásra) méltatlan színben feltüntető állításokból mi igaz, napok óta foglalkoztatja a közvéleményt. Igazságtartalmát ellenőrizni viszont elenyésző lehetőségünk van, így bármi, ami megerősítheti, vagy tételesen cáfolhatja a benne foglaltakat, érdekes lesz. (Bár most akadnak, akik valamelyest kezeskednek a hiteléért.)

Na ezért kapta fel most az internet Sarka Kata Kasza Tibornak adott, májusban közzétett interjúját: mert azt látszik bizonyítani, hogy Trump egy moszkvai szállodában szexre vágyott. 

Mert mindez bámilyen csekély adalék is, növeli a botránysztori hitelességét. 

Amitől a külföldi bulvárlapok eltekintenek, az az, hogy feltüntessék, pontosan milyen minőségben volt Sarka a helyszínen. A US Weekly például egykori Miss Hungaryként hivatkozik rá, ami pont nem igaz: 2007-ben második helyezést ért el a Miss Universe Hungaryn - az emlegetett fogadáson licenctulajdonosként volt jelen, a verseny magyarországi megvalósítójaként. De még a hozzánk jóval közelebb szerkesztett Daily Mail is letudja Sarka jellemzését annyival, 

Sarka egy harminc éves modell, aki egyszer Miss Hungary volt.

Ez csak részben igaz, az viszont teljesen, hogy akkoriban a most már csak a hivatalos beiktatására váró elnök már nyolc éve élt házasságban jelenlegi feleségével, Melania Trumppal, Sarka pedig 2008 óta Hajdú felesége.

A visszhang ennél is nagyobb volt

A Buzzfeed is foglalkozik a történettel, kiemelve Trump akkori tweetjét, amelyben azt találgatja, Putyin ott lesz-e a versenyen, és vajon összebarátkoznak-e.

Országimázst viszont mi sem építhetünk a PerezHilton posztjára, amely a Kasza Taxit (az interjú forrását) mint egyfajta kelet-európai Carpool Karaoke-t említi. Kasza Tibor viszont valószínűleg sosem készített annyira nézett videót, mint a kérdéses adás - még a New York Magazine is beszemlézte.

Kasza Taxi - Sarka Kata

Sarka Katát vittem el egy durva menetre a Kasza Taxi legújabb részében! 18+ tartalom, megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk :)))) Jelöld meg kommentben azokat a barátaid, akik sírnának ezen :)

Posted by Kasza Tibor on Sunday, 15 May 2016

A Bors vette a fáradságot, és előtúrta Sarka Kata Facebook-oldaláról azokat a posztokat, amelyek az emlékezetes moszkvai látogatást dokumentálták: ezeken a képeken Andy Vajna filmügyi kormánybiztossal, illetve kaszinótulajdonossal, továbbá feleségével, Vajna Tímeával látható. 

Miss Universe 2013 Moscow Nobu est <3> Posted by Sarka Kata on Wednesday, 6 November 2013

Hát még?

Sarka eheti médiadominanciájának volt egy másik oka is: hogy értesüléseit közli a Hajdú Péter barátnőjeként emlegetett személyről, akinek kilétét, ha valóban létezik, hetek óta találgatja a magyar szaksajtó - miközben ők ketten éppen válnak. Sarka tegnapi, nagy visszhangot kiváltott posztja alatt reagált néhány kommentre. Ezekben, ha jól értjük,  a következőket közölte:

  • Hajdúnak már akkor is volt barátnője, amikor még együtt éltek.
  • Tudott arról, hogy a barátnő van, mert Hajdú közölte vele, hogy elutazik az illetővel.
  • Azért nem volt ott a válóperük tárgyalásán, "mert [Hajdú] megkért, hogy ne menjek el a sajtócirkusz miatt".
  • Hajdú csak "az újságok hasábjain" beszél róla szépen.

Mindezen állításokkal kapcsolatban megkerestük Hajdú Pétert is, aki tagadta, hogy lett volna barátnője, amikor még együtt éltek Sarkával, vagy hogy most lenne.

Nekem nincs új párkapcsolatom. Azért, mert 6 hónap után elkezdtem ismerkedni, nem jelent új párkapcsolatot. Szólni fogok, ha lesz. Az utazásomról tudott, ezért sem értettem a Facebook-posztját.

A válóperes tárgyaláson meg nem jelenésükkel kapcsolatban azt mondta, "azt beszéltük meg, hogy megpróbáljuk rendbe hozni a házasságunkat, ezért nem mentünk el. Egyébként ez a békítő tárgyalás lett volna, elég lett volna, ha Kata mint felperes elmegy. Ha én, mint alperes nem megyek el, azt jelentette volna, hogy nincs bekerülés és megy tovább a bontóper". Végül hozzátette, hogy mindig szeretettel és tisztelettel beszél róla, "soha nem tagadtam, hogy köszönettel tartozom neki a gyermekeinkért és az együtt töltött csodálatos évekért".

A biztonság, illetve pontosítás kedvéért Sarka Katát is megkerestük a kommentekkel kapcsolatban - amint reagál, válaszát természetesen közölni fogjuk.