Arnold Schwarzenegger interjút adott a Men's Journal magazinnak, amelyben egy kicsit végre beszélt legkisebb fiáról, Josephről. (Ő az, aki nem a feleségétől, hanem házvezetőnőjétől, Mildred Baenától született.) A fiú most húsz éves, még csak 14 volt, amikor pedig Schwarzenegger egy terapeutánál (ez alighanem pszichológust jelent) mindent bevallott feleségének, Maria Shrivernek, és négy közös gyereküknek.

A színész-politikus most azt mondta, még mindig nem sikerült teljesen elrendeznie magában a dolgokat.

Olyan sokszor gondolkodom rajta [a félrelépésen, és azon, hogy lett még egy fia, más anyától]. És bármennyire is szeretném felpofozni magam érte - ez semmit sem változtat a helyzeten. Úgyhogy az a legfontosabb, hogyan lép tovább az ember. Hogyan alakít ki jó kapcsolatot a gyerekeivel? [...] Nincs visszaút - ha lenne, mint a Terminátorban, természetesen visszamennék, és azt mondanám, "Arnold, nem". Utólag mindig könnyű okosnak lenni. De ez nem így megy.

Ez az idézet azt látszik sugallni, hogy legszívesebben lemondana Joseph fiáról, de a jelek másra utalnak. Rendszeresen töltenek együtt időt - természetesen gyúrni járnak, és Oktoberfestezni, mint az alábbi képen.

És ha az elmúlt években nem is sokszor, de elmondta, hogy nem hagyta magára fiát és édesanyját. "A lényeg, hogy mindenki tudja, gondoskodom róluk. Teljesítem a kötelességemet, és örömmel teszek így" - közölte 2012-ben, a 60 Minutes című műsorban. 2015-ben pedig arról beszélt Howard Stern műsorában, hogy a fia fantasztikus, és nagyon megértően viszonyul a helyzetükhöz.

Végül minden jól alakult. Nagyon nehéz helyzet ez neki. A gyerekeimnek, a családomnak is. Mindenkinek kemény volt ez. De megtörtént, és valahogy meg kell oldanunk, nem?

Szerencsére a többi gyereke is így látja: Katherine lánya korábban úgy nyilatkozott, együtt túlléptek a legnehezebbeken, és a családtagjait nagyon erős szeretet fűzi össze, odavannak egymásért.

via People