Korábban az idei Oscar miatt beszéltünk arról, hogy 2017-ben megtörténhet Mel Gibson nagy visszatérése. Még 2006-ban történt az eset, amikor antiszemita kirohanása miatt megutáltatta magát nagyjából mindenkivel. Akkor, egyik pillanatról a másikra kegyvesztett színész és rendező lett. Nem akart senki se dolgozni vele. Legutóbb rendezett filmje, A fegyvertelen katona két Oscar-díjat is nyert, igaz egyiket sem a rendezésért. (De azért a Golden Globe-ot megkapta.) 

Most kiderült, hogy Mel Gibson már több éve segíti a Survivor Mitzvah Projectet, ami Kelet-Európába szállít élelmiszert, gyógyszert a rászoruló holokauszttúlélőknek. A színész-rendező nem csak egy csekk kitöltésével járult hozzá ahhoz, hogy a második világháború alatt működő koncentrációs táborok áldozatai megfelelő ellátmányhoz jussanak. Személyesen megismerte, hogy miként működik a program, majd szerzett még több embert, aki anyagilag tudja finanszírozni a Survivor Mitzvah Projectet, de nem mellékesen ő maga nyolc országban segíti a holokauszttúlélőket. A szervezet vezetője szerint Gibson tettei figyelemre méltók.

Tisztelem azokat az embereket, akik változtatni tudnak életükön. Mindenki követ el hibát, az, hogy mit kezdesz ezzel a hibával, az mutatja meg, hogy milyen ember is vagy valójában

- mondta Zane Buzby.

Mel Gibson ezzel a titkos jótékonykodásával talány tényleg lemoshatja magáról azt a 2006-os incidenst.

(People)