Ahogy sok más híres és sikeres nőtől, úgy Rubint Rékától is megkérdeztük, mit tart érvényesülése titkának. Azt már az előadásán is tapasztalhattuk, hogy a fitneszasszony nem fél kinyilvánítani a véleményét ilyen kérdésekben, és az sem tartja vissza, ha esetenként rosszkor van rossz időben

Éppen ezért most sem titkolta el a gondolatait az elhivatottság és a siker témakörében, amelyek alapvető mozgatórugója kétségtelenül az a közeg, amiben felnövünk. 

Sokat jelentett nekem egy olyan családban felnőni, ahol a szüleim megtettek mindent annak érdekében, hogy ki tudjak bontakozni. Sosem volt olyan intelem, hogy nem csinálhatom azt, ami az álmom vagy a vágyam. A céltudatosság már az óvoda óta elkísér, már egészen kislánykoromban is elhivatott voltam. Hagytak a szüleim, engedték, hogy kibontakozzak. Az ember felnőtt életében fontos, hogy milyen gyerekkora volt. Az a lendület, amit én kaptam akkoriban, a mai napig is tart.

Ez a lendület abból is eredeztethető szerinte, hogy már gyerekként is dolgozott, sokat segített a szüleinek, így, azt mondja, a munka szeretetét és tiszteletét már kisgyerek korában elsajátította. 

"Dehát ez a Facebook-oldalamból is kiderül. A gyerekeimet is arra nevelem, hogy azt csinálják felnőtt korukban, amit szeretnek, amiben a boldogságukat lelik."

Véleményem szerint az az ember, aki azzal foglalkozik, amit szeret, egy napot sem dolgozik.