Ahogy arról mi is beszámoltunk, Demcsák Zsuzsa 9 év után felmondott a Mokkánál. A TV2 egykori műsorvezetője ma reggel Sebestyén Balázs rádióműsorában, a Reggeli Show-ban telefonon jelentkezett be és részletesen elmondta, hogy miért döntött így. 

  • Az, hogy a családra hivatkozott, egyáltalán nem egy kamutörténet volt. Az elmúlt 2 évben már tényleg azt érezte, hogy helyt kell állni családi szinten és nem szabad elforgácsolódnia.
  • Tényleg abbahagyja a tévézést: nem is nagyon tapogatózott más tévéknél, és nem is érkezett hozzá felkérés más csatornáktól.
  • Összeségében 12 éven keresztül kelt hajnali 4.30-kor, és most már nagyon örül, hogy nem kell ennyire korán felébrednie.

  • A családi vállalkozásról direkt nem beszélt, édesanyja megkérte erre. Annyit árult csak el, hogy a jövőben többek között konferenciaszervezéssel foglalkozik majd.
  • Sebestyén Balázs megkérdezte azt is, hogy beleszólt-e abba, hogy milyen témák legyenek a Mokkában. Demcsák elmondta, hogy nagyon sokáig beleszólt, akár ő is felhívott olyan politikusokat, akiket érdekesnek talált vendégnek, és különben ő nagyon hírérzékeny, állandóan a neten lóg, és a bulvár nagyon is érdekli.
  • A kollégáit megdöbbentette az, hogy távozik, de úgy érzi, hogy jókor hozta meg ezt a döntést.
  • A műsorvezető kategorikus volt a felmondásában. Hangsúlyozta, hogy őt nem rúgták ki, és nem közös megegyezéssel távozott, hanem ő döntött így:

    Az, hogy valaki saját akaratából teszi meg ezt a döntést, az nagyon ritka ebben a szakmában.

Balázs azon kérdésére, hogy szerepet játszott-e a döntésében a TV2 új műsorpolitikája, Demcsák elmondta, hogy nem erről volt szó. A műsorvezető a vele készült Velvet-interjúra hivatkozva elmondta, hogy a Mokka valóban egy kis sziget volt a TV2-n belül, és lehetett szabadon kérdezni. 

Azt is hozzátette, hogy egy idő után egyszerűen elfárad az ember, és igazából már azt érezte, hogy elég volt. A beszélgetés zárásaként azt fűzte még hozzá, hogy a Mokka továbbra is nagyon jó műsor, és továbbra is szurkol a szerkesztőségnek és a műsornak.