Talán eddig sem volt senkinek illúziója azzal kapcsolatban, hogy mennyire lehet boldog Donald és Melania Trump házassága. Amióta az elnökválasztás kapcsán a pár a korábbinál nagyobb reflektorfénybe került, egyre több fotó kering a neten, ami azt hivatott bizonyítani, hogy nem igazán szeretetteljes kapcsolatban élnek Trumpék.

Sőt, a Twitteren hónapok óta pörögnek a "mentsétek meg Melaniát" és ehhez hasonló hashtagek, sokan ilyen feliratú transzparensekkel vonultak utcára Donald Trump beiktatása után a Women's Marchon. Most pedig a Vanity Fair friss cikkéből az derül ki, hogy abszolút nem alaptalanok a feltételezések, hogy az elnöki pár házassága nem nevezhető boldognak.

Evgenia Peretz hosszú időt töltött azzal, hogy interjúkat készítsen olyanokkal, akik személyesen ismerik a párt, így derült például fény arra, hogy Donald Trump anno ultimátumot adott feleségének, mikor az gyereket szeretett volna.

Melania abban az időben 35 éves volt, ahogy férje egy interjúban fogalmazott: már nem az a "harmatos róka", akivel hét évvel korábban összejött.

A pár egyik ismerőse pedig így mesélt az asszony terhességéről: "(Donald) azt mondta, azzal a feltétellel ment bele abba, hogy felesége terhes legyen, ha utána visszanyeri korábbi alakját. Melania meg is ígérte, hogy a gyerek után minden olyan lesz mint korábban, egy külső szemlélőnek az egész olyan volt, mintha szerződést kötöttek volna."

Ezen kívül a meg nem nevezett informátor arra is kitért, hogy a férfi mennyire durva volt az asszonnyal a terhessége alatt.

Nem volt semmi előzékenység, nem kérdezte meg tőle, hogy van, nem nyitotta ki neki az ajtókat. Csak annyi volt, hogy: te akartál gyereket.

Ennek fényében pedig nem csoda - ahogy Peretz a cikkében ki is emeli -, hogy Melania Trump egyáltalán nem tervezi azt, hogy beköltözik férjéhez a Fehér Házba. Ez a kérdés egyébként már az elnök beiktatása óta ott lebeg a pár fölött. Eddig a hivatalos magyarázat arra, hogy az asszony miért nem tette át a székhelyét Washingtonba az volt, hogy meg akarja várni, amíg befejeződik a fia iskolaéve.

Ám Peretz szerint a későbbiekben sem fog elköltözni New Yorkból, erre az egyik bizonyíték, hogy egyelőre egyetlen washingtoni iskolába se íratta be a fiát. Az pedig, hogy az asszony ennyire látványosan visszautasítja, hogy First Ladyként viselkedjen, megmagyarázza, hogy miért kap egyre nagyobb szerepet Donald Trump lánya.

Ivanka az, aki a nyilvános eseményekre elkíséri az apját, és részt vesz vele a találkozókon a világ vezetőivel. Sőt, a lány már annyira átvette a Melania Trump szerepét, hogy saját irodája van a Fehér Házban. Ez a helyzet pedig még a szakértőket is zavarba hozza.

Az egész nemzet azt találgatja, hogy az életében milyen szerepet játszik az új First Lady, ha egyáltalán bármilyen szerepet játszik benne. És talán a férje is ezen töpreng

- foglalja össze ezt a szokatlan helyzetet A. Scott Berg politikai elemző.