A magánélet megsértése miatt állítottak bíróság elé három fotóst május 2-án, a franciaországi Nanterre-ben, akik még 2012-ben topless fotókat készítettek Kate Middletonról, és férjéről, Vilmos hercegről, nyaralás közben. 

A képek messziről, teleobjektívvel készültek, és az látható rajtuk, ahogy Katalin hercegné fürdőruhában, illetve bikinialsóban napozik, átöltözik egy Dél-provence-i luxuslakás teraszán, illetve naptejjel kenegeti Vilmos herceget, hogy ne égjen le. Arra egyikük sem számított, hogy paparazzók lesik őket. 

A Closer magazin címlapja az egész világot bejárta, az angolokat pedig valósággal sokkolta a királyi pár intim titkainak kiteregetése. Azonnal beperelték a lapot, és minden munkatársát, akinek köze volt a megjelenéshez. 

A tárgyaláson a fotósok védője azt állította, hogy valójában ártatlanok és biztos benne, hogy felmentik őket a vádak alól. Paul-Albert Iweins, Closer magazin tulajdonosa Ernesto Maurinak az ügyvédje azt mondta,

egyáltalán nem érti, hogy miért akadt ki a királyi pár ezeken a képeken,

hiszen kedvező színben tüntették fel a párt. Az olvasókat pedig ezzel nagyon boldoggá tették. 

Úgy tűnik, az angol királyi család ezt nem így gondolja. Szerintük komoly károkat okoztak nekik ezekkel a képekkel, és nagy összegű kártérítésre számítanak.

A döntés várhatóan július 4-én lesz az ügyben. 

Via PageSix