Őszintén szólva baromi csalódottak lettünk volna, ha Pápai Joci nem jut be az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe, de szerencsére bejött, aminek drukkoltunk. A csütörtök esti, egy meglepetés lánykérést is tartalmazó elődöntőben 18 dal hangzott el, ezek közül a közönség 10 számot szavazott be a szombat esti műsorba, köztük az Origót is, amit a hazai előadók által nevezett szerzemények közül A Dal zsűrije és nézői választottak legjobbnak.

Pápai Joci még a műsor előtt adott rövid interjút, és az előadása remekül sikerült, az éneklés mellé kannán kísérte magát, lángnyelvek is felcsaptak a dala csúcspontjánál. (Igaz, hozzá kell tenni, hogy a pirotechnikát más performanszoknál is használták.) Két előadó vállalta be a 18-ból, hogy nem énekel angolul, Pápai Joci mellett a másik a belorusz induló volt, ők is továbbjutottak. Alább újranézhető az elődöntő számunkra legfontosabb három és egynegyed perce.

Ha lemaradt volna a műsorról, de érdekli, hogy még kik voltak a magyar indulón kívül, ezt a cikket ajánljuk a figyelmébe. Szóval lehet majd drukkolni Pápai Jocinak a szombat esti döntőben, ami a világ legnézettebb olyan élő tévéműsora, aminek nincs köze a sporthoz.

Mindehhez még csak a királyi tévét sem kell előkotornia azon csatornák közül, amikről rég elhangolta a tévéjét, mert a Youtube-on az Eurovízió csatornáján élőben ingyen és reklámmentesen lehet majd nézni a döntőt. Ja igen, és ne feledje, ezt a műsort közösségben érdemes nézni, szóval szervezzen gyorsan házibulit szombatra sokéves, de minden májusban aktuális útmutatónk szerint!