Érdekes, hogy az egyébként nőfalóként közismert Jude Law milyen kap olyan szerepeket, amelyben saját neméhez vonzódó férfit kell alakítania. (Hogy csak egy emlékezetes kalandját említsük, gondoljanak vissza arra az időszakra, amikor nálunk forgatott, és Zimány Lindát kapta ajakvégre.)

A Legendás állatok második részében például Dumbledore-t játssza majd, amely karakterről nem olyan rég mondta el kitalálója, J.K. Rowling, hogy valójában meleg. Az új filmben figyelmet kap majd a közte és – a főgonoszi szerepkörbe került Grindelwald között kialakult románc is. Utóbbit Johnny Depp alakítja a Harry Potter-világban játszódó filmben. 

Mostanában visszavett egy kicsit a tempóból, és kiegyensúlyozottnak tűnő párkapcsolatban él, de egy időben a bulvár már azt rebesgette, hogy ez már biztosan túlzás, tutira a férfiakhoz vonzódik igazából, és ez a nőfalás ezt hivatott leplezni. Aztán, mikor elhagyta menyasszonyát a bébiszitterért, elcsendesedtek a homoszexualitását feltételező konteók. 

Ezt az ambivalenciát mindenesetre erősíti, hogy briliánsan alakít a meleg szereplőket is [oké, színész, ez a dolga, hogy szerepeket jól megformáljon – a szerk.], és, hogy felmerült olyan filmszerepeinél is előkerültek homoerotikus felhangok, ahol egyik karakter sem volt meleg – legalábbis kimondva.

Például itt van a Sherlock Holmes:

Rengetegen beszéltek arról, hogy a Guy Ritchie által rendezett verzióban Dr. Watson és Sherlock között több van, mint barátság. A második rész egyik jelenetében – ugyan egész más értelemben, de – a híres nyomozó konkrétan felkéri a jó doktort, hogy feküdjön le vele.

Robert Downey Jr. bevallottan Law hatása alá került a forgatások alatt, persze ebben az esetben egy plátói brománcról volt inkább szó. Mindketten viccelődve nyilatkoztak arról, hogy nagyon működött kettejük között a kémia, de megmaradnak a női nem tisztelőinek.  

A színész a 2016-os Genius című életrajzi filmben Thomas Wolfe-t alakította, akiről köztudott volt, hogy a barátságon túl érzett még valamit szerkesztője iránt. A film is ezt a bensőséges viszonyt boncolgatta.  Azt se felejtsük el, hogy Oscar-jelölést A tehetséges Mr. Ripley című filmben nyújtott alakításáért kapott, ahol Matt Damon karakterét űzte az őrület határáig, félelmetes kisugárzásával.

Korábban, az Oscar Wilde szerelmeiben pedig egy olyan heves ágyjelenetben szerepelt – az egyébként valóban meleg – Stephen Fry-yal, hogy csak na. Fry a forgatás után azt mondta, hogy az összes addigi színészpartnere közül Law csókolt a legjobban. 

Szóval, bár Jude Law a közönség elé tárt életvitele alapján nem meleg, a jelek szerint

sármja gátlástalanul leigáz bárkit, legyen az nő, vagy férfi.  

Vagy nem? Döntsék el önök!

Mit gondolnak?