Különösen a brit sajtó munkatársai ülnek tűkön, hogy beszámolhassanak Harry herceg és Meghan Markle eljegyzéséről, ám amíg erre várnak sem tétlenkednek. A Daily Mail egyik újságírója például utánanézett az amerikai színésznő családfájának, ám - ahogy mondani szokás -, amit végül talált, az őt is meglepte. A kutatás eredményeként ugyanis rájött, hogy a herceg és a barátnője rokonságban állnak egymással, konkrétan:

távoli unokatestvérek.

Persze ebben az esetben a távolit nagyon komolyan kell venni, hiszen a közös felmenőjük a 15. században élt. Ralph Bowesról van egyébként szó, aki Durham megye seriffje volt az 1400-as évek végén. A férfinek két unokája született, az egyik George Bowes, akinek a leszármazottja volt Lady Elizabeth Bowes-Lyon, ismertebb nevén az anyakirálynő, azaz II. Erzsébet édesanyja.

A seriff másik unokája pedig egy lány volt, Bridget Bowes, aki hozzáment egy John Hussey nevű férfihoz. Nekik is született gyerekük, de igazából Christopher nevű unokájuk a fontos, aki 1632-ben kivándorolt Amerikába, és Meghan Markle édesapjának a távoli rokona.

Persze, ha az ember nagyon akarja, és akár évszázadokra vissza tudja keresni a családfáját, találhat ehhez hasonló nagyon távoli rokonságokat. 2010-ben Katalinról és Vilmosról is is sikerült megállapítani, hogy egy Erzsébet-korabeli diplomatának, Thomas Leightonnak köszönhetően távoli unokatestvérek.

Őrület, mi?
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
ÁÁÁÁÁÁ! Kiderült, hogy Harry herceg és Meghan Markle rokonok

És most nem azt akarjuk viccesen mondani, hogy titokban összeházasodtak, hanem tényleg van közös felmenőjük. Hoppá!

46 · Oct 30, 2017 01:43pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments