A New York Times közölt pár hete egy hosszú oknyomozó cikket a NXIVM nevű amerikai önsegítő szervezetről és annak nyugtalanító titkairól. Mint kiderült, az eredetileg nők számára létrehozott, MLM-alapú vállalat nem csak önbizalom-tréningeket szervez a tagjainak, hanem egy titkos szex-szektát is üzemeltet, aminek a második embere a Smallville című sorozatból ismert Allison Mack.

A New York Timesnak többen is nyilatkoztak arról, hogy a Keith Raniere által, 1998-ban alapított NXIVM-en belül működik egy DOS elnevezésű szekta, amiben nőket bántalmaznak. A metódus pont olyan mint más hasonló szektáknál, a legelkötelezetebb nőtagoknak felajánlják, hogy csatlakozhatnak egy még exkluzívabb csoporthoz a szervezeten belül. Persze, aki igazán hisz a rendszerben, megtiszteltetésnek veszi ezt, és örömmel mond igent, nem is számítva arra, hogy innentől brutális lelki és testi abúzusnak lesz kitéve.

Az áldozatok beszámolóiból kiderült, a csatlakozást követően először nagyon személyes információkat kellett megosztaniuk magukról a vezetővel. Ezt persze úgy ideologizálják meg nekik, hogy ez majd segít abban, hogy még inkább személyre szabott képzést kapjanak, de valójában arra való, hogy ezekkel az adatokkal a későbbiekben zsarolni tudják őket. 

A beszélgetést pedig egy megbélyegzés követi. Az egyik kiugrott szektatag ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy korábban azt mondták neki, egy kis tetoválást kap majd, ám ezzel szemben szó szerint megbillogozták és a húsába égették Raniere és Mack monogramját.

A megbélyegzett nőket a csoport vezetője rendszeresen megerőszakolta, verte és éheztette. Az áldozatoknak ugyanis nem szabadott napi 800 kalóriánál többet enniük, mert Raniere a vékony nőket szereti.

A DOSosok fő feladata az, hogy minél több új tagot hozzanak be. A lapnak nyilatkozók elmondták, ha nem teljesítették a kvótát, brutális verésben volt részük. Ráadásul az egész egyfajta gazda-rabszolga rendszerben működött. Akinek sikerült valakit behoznia a szektába, annak a beszervező a gazdája lett. Az egész szervezet tetején Raniere állt, alatta pedig közvetlenül Mack. Mivel a NXIVM-hez, közel húsz éves fennállása alatt, több ezer ember csatlakozott, a férfi és a színésznő vélhetően sok száz nő bántalmazásában vettek részt.

Az üggyel kapcsolatban az MLM-szervezet egykori szóvívője, Frank Parlato is megszólalt. Elmondása szerint Raniere anno azért rúgta ki, mert gyanússá váltak neki a NXIVM pénzügyei és nyomozni kezdett. Ám nyilatkozatában egy ennél is sokkal fontosabb dologra hívja fel a figyelmet:

arra, hogy bár Mack valóban nagyon magasan van a hierarchiában és ő is bántalmazó, de egyben maga is áldozat, ugyanis a gazda-rabszolga rendszerben ő is teljesen ki van szolgáltatva Raniere-nek.

A hatóságok egyébként nyomozást indítottak az ügyben, főleg, mert a cikk kapcsán egyre többen mernek előállni a történetükkel, és tesznek feljelentést. Többek között Catherine Oxenberg, a Dinasztia című sorozat egykori szereplője is, akinek a lányát szippantotta be a szekta.

Az ügyben egyelőre sem a vezető, Raniere, sem Mack nem nyilatkoztak.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Brutális szex-szekta második embere a Smallville egykori színésznője

Allison Mack nők százainak testi-lelki bántalmazásában vehetett részt.

38 · Nov 16, 2017 03:44pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments