Ezt a sztorit valószínűleg a Despacitóval kell kezdenünk: az a dal már hónapok óta megjelent és totál érdektelenségbe fulladt, amikor Justin Biebernek valahonnan eszébe jutott, hogy egy remixhez elénekel a dalból egy darabot. Ez az új verzió tette tönkre 2017 nyarát, és innentől kezdve divatba jött, hogy egy már meglévő slágernek egy új verziójához meghívnak egy olyan szupersztárt, akinek alapvetően semmi köze az egészhez.

Namost Ed Sheeranre sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy érdektelenségbe fulladt volna 2017-es albuma. De azért ő is bevetette ugyanezt a trükköt, és még hónap elején bejelentette, hogy az alábbi, Perfect című dalból új verzió készül egy szupersztárral.

A múlt héten jelentették be, hogy a szupersztár Beyoncé, és vele együtt született meg a Perfect Duet című verzió. A két szupersztár duettjét nyilván az év meglepetésének szánták.

A Perfecttel márciusban Ed Sheeran egyedül is elérte a negyedik helyezést a hivatalos brit slágerlistán, de péntek este az derült ki, hogy ez az új verzió Beyoncé segédletével az első helyig emelte ezt a dalt. A hivatalos brit slágerlistán a jelenlegi első helyezett a Perfect Duet (az ezt megelőző öt hétben Rita Ora volt az első.)

Nagy-Britanniában nagy érdeklődés övezi mindig, hogy melyik szám lesz karácsonykor az első a slágerlistán, ez az úgynevezett Christmas Number One, amiről talán érdemes tudni, hogy az X-faktor című műsort gyakorlatilag arra találták ki, hogy a győztes megszerezze a Christmas Number One-t, és ez majdnem egy évtizedig működött is. De amióta kitalálták az X-faktort, sokat változott a világ, és az emberek letöltött mp3-ak helyett streamoldalakon fogyasztják már elsősorban legálisan a zenét, és ennek a hatása tavaly mutatkozott meg először nagyon plasztikusan: a Clean Bandit nem karácsonyi száma lett a Christmas Number One.

Ön szerint is annyira tökéletes ez a Perfect Duet?

Ed Sheeran és Beyoncé duettje a várakozásoknak megfelelően viharosan népszerűvé vált, de még két hétig kell az első helyen maradnia, hogy ők legyenek az idei kitüntetettek, és idén ők szerezzék meg a Christmas Number One címet. A szakértők/fogadóirodák szerint ez így is lesz – hacsak be nem következik valami földindulás a következő pár napban, akár még Mariah Carey is beelőzheti őket ősrégi, agyoncsépelt számával, az All I Want For Christmas Is You ugyanis az ötödik helyezett, a Last Christmas pedig a hatodik ezen a héten, de karácsonyig feltehetőleg még felfelé fognak mozdulni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Az év zenei meglepetése: Beyoncé felbukkant valaki más dalában

A két szupersztár kettősét az év legnagyobb dobásának szánták. Egy hét után úgy néz ki, bejött a számításuk, ez a karácsony el van intézve.

0 · Dec 09, 2017 11:29am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments