A zeneipar sokévtizedes tapasztalata, hogy év végén a legnehezebb felkerülni a slágerlisták élére, mert ekkor különösen megugrik a zenefogyasztás, a legtöbb nagy név ilyenkorra tartogatja új albumát, legerősebb slágereit, plusz visszatérnek a karácsonyi örökzöldek is. Ki az, aki 2017-ben bármit megtehet a popzenében? Sajnos vagy nem sajnos, de

Ed Sheeran.

Ő nyilatkozott is arról, hogy miután idei albuma, illetve a Shape of You című dal egy sor rekordot megdöntött, azt is szeretné emellé, hogy karácsonykor most ő legyen a slágerlisták élén.

Elhatározta, meg is csinálta.

Az év elején megjelent albumról fogták a Perfect című számot, és még az ősszel lett hozzá videóklip. Aztán jött csak a teljes letámadás: a dalból készült egy új verzió Beyoncéval, amitől a dal december közepén rögtön fel is ugrott a slágerlisták élére mind Nagy-Britanniában, mind az USA-ban. Már csak arra volt szükség, hogy a Perfect a helyén is maradjon karácsonyig. Ez valószínűleg minden további promóció nélkül is sikerült volna, de biztos, ami biztos, lett egy harmadik Perfect-verzió, ez Andrea Bocellivel.

A hivatalos karácsonyi slágerlistát péntek este jelentették meg Nagy-Britanniában, és igen, a Perfect rajta az első, és a dal az USA-ban is első helyezett. Ha bárkinek kétsége lett volna afelől, hogy az egész könnyűzene Ed Sheeran előtt térdepel 2017-ben, akkor ez a végső bizonyíték: ő tényleg bármit el tud érni jelenleg, ha popsikerekről van szó. A tavalyi brit karácsonyi Number 1 egyébként a Rockabye volt, őket követi idén Ed Sheeran.

A legnagyobb vicc az, hogy az egyetlen személy, akiről úgy tűnt, hogy esetleg meg tudja szorongatni a vörös hajú énekest, az Eminem volt. Ő karácsonyra időzítette új albumának megjelenését, és máris gigasláger a Revivalről a River című szám. Nem fogják kitalálni, ki a vendégénekes a Riverben.

Igen, Ed Sheeran a vendégművész, úgyhogy az a helyzet állt elő, hogy az év legfontosabb brit slágerlistáján Ed Sheeran az első és a második helyezett dalban is szerepel. Ilyen utoljára 1984-ben volt Nagy-Britanniában, amikor karácsonykor a Do They Know It's Christmas volt az első, amelyben többek között George Michael is énekelt. Mögötte a második helyezett pedig mi volt 1984-ben? A Last Christmas a Wham!-től. És ha már ennél a dalnál tartunk: a Last Christmas jelenleg is a harmadik helyezett a brit slágerlistán, a rajongók ugyanis nem tudják eleget hallgatni most ezt a számot, hiszen az énekes pontosan tavaly karácsonykor hunyt el.

Könnyűzenei szavazás 2017-ben.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ed Sheeran az év legnehezebb Number 1-ját akarta

Akarta, meg is szerezte. Ed Sheerant még Eminem se tudta lenyomni, pedig Ed Sheeran segített neki. Az év karácsonyi dalai itt!

40 · Dec 24, 2017 10:40am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments