Amikor esküvőt tartanak a brit királyi családban, nemcsak ők és a rajongó alattvalók várják izgatottan az eseményt, hanem nyilvánvalóan a kereskedők is, akik ilyenkor indokolatlanul sok pénzért sózhatnak rá a kedves vevőkre mindent, amire csak a házasulandó személyek arcképe ráfér. Ez történt annak idején Katalin és Vilmos herceg esküvője  előtt (tonnaszám lehetett kapni bögrét, pólót, zászlót, partedlit, hintalovat - szóval bármit, amit csak el lehet képzelni) , és alighanem így lesz majd Meghan Markle és Harry herceg májusi egybekelésének időszakában is. 

A brit gazdaság ilyenkor eléggé fellendül, ahogy a divatipar is - ez pedig elsősorban a jövendőbeli hercegnének köszönhető. Amióta Meghan Markle személye még az eddigieknél is jobban leköti a közvélemény figyelmét, bármit húz magára, a nők két másodperc alatt elkapkodják a boltokból.

Mondhatjuk, hogy elég gyorsan divatikonná vált, ami a brit cégeknek nem is jön túl rosszul. A Brand Finance üzleti tanácsadó cég számításai alapján a közelgő esküvő így akár 500 millió fontot  (~ 175 milliárd forint)   is hozhat a brit gazdaság számára. 

Más becslések alapján pedig a (volt) színésznő még nagyobbat robbanthat, mint Katalin a 2012-ben kialakult Katalin-effektussal amely évente több mint 725 millió fontot (~ 253 milliárd forint) generált az Egyesült Királyság divatiparának. 

Most, hogy tisztáztuk, mennyi pénzt hoz minden, ami a királyi párral vagy akár csak az egyikükkel kapcsolatos, érdemes lehet saját bizniszbe kezdeni. Sokan pont ezt teszik, és elég jól meg is élnek belőle. Nem kell hozzá túl sok előképzettség meg üzleti érzék - elég csak, ha az ember

majdnem pont úgy néz ki, mint Meghan Markle vagy Harry herceg.

Helena Chard a Susan Scott Lookalike's nevű cégnél casting direktor, és azt mondja, a májusi esküvő előtt nagy valószínűséggel iszonyatos igény lesz az ilyen párokra, az esküvő után pedig még annál is jobban. Az angol vállalat arra szakosodott, hogy vacsorákra, szülinapokra, Oscar-tematikus partykra, jótékonysági eseményekre, tévéműsorokba, stb. közvetítsen ki olyan személyeket, akik a megszólalásig hasonlítanak egy-egy hírességre. 

Sarah Mhlangának, amióta Meghan Markle hasonmásaként dolgozik (eredetileg színésznő), igencsak megváltozott az élete. Nemcsak azért, mert mindenki összekeveri Markle-lel, hanem mert naponta körülbelül 2000 fontot (~ 700 ezer forint) keres azzal, hogy csak simán megjelenik. 

Amikor Harry herceg megkérte Meghan kezét, teljesen megváltozott az életem. Először a férjem és a barátaim kezdtek azzal szórakoztatni, hogy tisztára úgy nézek ki, mint Markle. Aztán átlagos anyukából egy olyan nővé váltam, akit naponta tucatszor állítanak meg az emberek az utcán, hogy szelfit követeljen tőle. Nem terveztem, hogy hasonmásként kezdek el dolgozni, de aztán kapcsolatba léptem egy ügynökséggel és néhány újságíróval, azóta pedig elárasztanak ajánlatokkal.” 

Dolgoztam menyasszonyiruha-bemutatókon és fotózásokon is. Utóbbinál teljesen be voltam rezelve, mert láttam, mennyire imádják az emberek Meghant, szóval nem akartam csalódást okozni. 

- világított rá a munkája nehézségeire a színésznő. Ha ennek ellenére belevágna ön is, ne habozzon, láthatóan igencsak megéri. 

(LadBible)