Tyra Banks a frissen megjelent könyve kapcsán, a People-nek adott interjújában fakadt ki teljesen a mai szépségelvárásokkal és ideálokkal kapcsolatban. Azt mondja, nem normális dolog, hogy a média lassan már csak a természetes szépséget élteti, és azt sulykolja a nőkbe, hogy ha plasztikáztatni vagy sminkelni merészelnek, akkor valamiféle hazug valóságban ringatják magukat, ami szerinte nem helyes. 

A természetes szépség igazságtalan dolog, és én nem bírom elviselni, amikor ezek a természetes szépségű nők elítélik azokat, akik igenis tesznek valamit azért, hogy szépek legyenek. 

- mondta. 

AZTÁN BEVALLOTTA, AMIT EDDIG SOSEM, HOGY A KARRIERJE KEZDETÉN ORRMŰTÉTET VÉGEZTETETT MAGÁN. 

Tele volt az orrom apró csontokkal, amelyek egyre csak nőttek, és viszkettek. Lélegezni kiválóan tudtam, de akkor is megcsináltattam a kozmetikai beavatkozást. Igen, vállalom! Műtve van az orrom, és a hajam sem igazi. 

A sminktelen külsővel (amit egyre több híresség igyekszik a saját arcával reklámozni - legutóbb Christina Aguilera és Demi Lovato tett így) szintén nem ért egyet. Szerinte túl nagy hangsúlyt fektetünk erre manapság, pedig sokaknak a munkájuk része, hogy kifessék magukat. Rávilágított, hogy neki sincs más választása, sőt, valójában egyetlen modellnek sem kéne smink nélkül megjelennie a nyilvánosság előtt, mert nekik pontosan az a feladatuk, hogy szépek legyenek. Vallja, és minden nőt erre biztat, hogy ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, tegyünk ellene, mert megvannak hozzá az eszközeink. Legyen az plasztikai sebészet vagy egyszerű make-up, vagy ha úgy akarjuk, semmi, de ez minden nőnek a saját választása, ami felett nem ítélkezhetünk. 

Érdekes egyébként, amit mond, Banks ugyanis egyike azoknak a modelleknek, akik valamely szépséghibájuk miatt (vagy ellenére) lettek igazán elismertek a szakmájukban. 

(PerezHilton)