Diana hercegnő életrajzírójának, Andrew Mortonnak hamarosan új könyve jelenik meg Meghan Markle, a hollywoodi hercegnő címmel, amelyben a brit királyi családba beházasodni készülő ex-színésznő első házasságáról is szó esik. 

Azt már tudjuk egy ideje, hogy Markle 2011-ben hozzáment a producer Trevor Engelsonhoz, arról azonban soha nem esett szó, hogy mégis mi vezetett a kapcsolatuk megromlásához, amely aztán alig két év leforgása alatt, 2013-ra teljesen tönkre is ment. Nos, most kiderült, hogy ez nem csak a nyilvánosság számára rejtély, hanem magának az exférjnek is, aki állítólag csak kapkodta a fejét, amikor Markle bejelentette, hogy válni akar. 

Morton a könyvében megjegyzi, hogy amint a színésznő elkezdett játszani a Briliáns elmék című sorozatban, és egyre elfoglaltabb lett, nagyon gyorsan megváltoztak kettejük között a dolgok. Az elején még úgy gondolták, tudják kezelni az eltérő, sűrű időbeosztásukat, és az áldozat, amit egymásért hoznak, egyszer kifizetődik majd. De aztán Markle egyik pillanatról a másikra belefáradt ebbe. 

A szerző szerint Trevort derült égből villámcsapásként érték a felesége szándékai, és egy közeli barát beszámolója szerint  a gondoskodó szeretetet valami egészen más érzés váltotta fel: 

úgy érezte magát, mint valami, ami csak véletlenül ráragadt Meghan cipőjének a talpára. 

Persze a sértett félben kialakult érzések alapján nem lehet és nem is szabad messze menő következtetéseket levonni a másik ember jelleméről, ugyanakkor bízunk benne, hogy a könnyed továbbállás nem szokása a színésznőnek, és hogy a Harry herceggel köttetendő házassága nem lesz ilyen szalmaláng életű, hiába hiszik így egyesek

(Perez Hilton