Az egész Indexen sehol nem olvashatott még a Freaky Friday című dalról, így megintcsak a Velvetre hárul a feladat, hogy tájékoztassa a magyar közvéleményt A Világ Igazán Fontos Dolgairól. Erkölcsi kötelességünk jelenteni, hogy a Freaky Friday jelenleg a legnépszerűbb dal Nagy-Britanniában és felfelé halad éppen az USA-ban is a legnépszerűbb tíz között, a Youtube-on pedig egy ideje túl van a százmillió megtekintésen, szóval lassan el lehet mondani, hogy nyugaton már mindenki ezt hallgatja.

Egy Lil Dicky nevű humorista sztárvendégekkel telezsúfolt hip-hop-daláról van szó, és angolul kevésbé jól értőknek is elég annyi elöljáróban a műélvezethez, hogy a téma az, hogy mi lenne, ha a főszereplő ismeretlen lúzer srác egy napra testet cserélne Chris Brownnal.

Szóval Lil Dickynek a művésznevét mi elég szívesen lefordítjuk magyarra, és szerintünk a Kicsi Pöcsi teljesen jó fordítás lenne neki. A 30 éves amerikai fiatalember igazi neve David Andrew Burd, és humoristaként, illetve stand up-comedy-sztárként volt eddig ismert valamennyire hazájában. 2011 körül kezdett el rappelni, és a performansz fő húzóereje kezdettől fogva az volt, hogy Burd(/Lil Dicky) karaktere mennyire szöges ellentéte annak a képnek, amit az übermacsó, önmagukat véresen komolyan vevő rapperek ki szoktak alakítani magukról.

Ugyanezt az ellentétet aknázza ki a Freaky Friday is, és mind a dalszöveg, mind a klip sztorija azon humorizál, hogy mi lenne, ha Kicsi Pöcsi egy varázsütésre testet cserélne Chris Brownnal, akinek egyrészt természetesen csodásan nagy farka van, és ezen kívül még számos olyan további jó tulajdonsággal rendelkezik, ami az embert irigylésre méltó személyiséggé teszi. Igen, ebben a klipben a taplóskodás királya, Chris Brown szerepel a macsóság és menőség csimborasszójának megtestesítőjeként, ami arról tanúskodik, hogy Lil Dicky és az amerikai nagyközönség vagy elfelejtette Rihanna exének előéletét, vagy megbocsátotta.

A Freaky Friday előnyére válik, hogy további meglepetésvendégek tűnnek fel a dal/klip vége felé, mert Chris Brown után Lil Dicky más hírességek testét is kipróbálhatja a varázslatnak köszönhetően. A legjobban Kendall Jennerének örül, amint arra a címben is utaltunk, de a többi meglepetésvendég kilétét nem lőjük le itt a szövegben, hátha ön még nem nézte meg a klipet, de ezután az ímmel-ámmal lelkesedő ajánló után úgy dönt, hogy rászánja az az öt perc húsz másodpercet, hogy megtudja, nyugaton mi számít most a viccesség netovábbjának.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
„Van vaginám!” – énekli Kendall Jenner

Az év eddigi legfurább slágere Lil Dicky (azaz kb. Kicsi Pöcsi) és Chris Brown közös dala meglepetésvendégekkel. Hallgassa meg nálunk először a Freaky Fridayt!

1 · Apr 09, 2018 11:35am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments