A Mr. Funk éves beszámolója szerint a cég adózott eredménye

mínusz 168 millió forint.

A saját tőkéje is negatívba fordult: míg 2016-ban 71 millió állt a rendelkezésére, úgy 2017-ben már mínusz 96 millió.

A Mr. Funk eddigi 300 milliós tartozása is megnőtt, ami 2017 végére 457 millió lett.

Ami még egyértelműen kiolvasható a cég éves beszámolójából, hogy 

68 millió forintot költöttek alapanyagokra és további 13 milliót egyéb anyagokra. Az éves rezsi 6 millió volt. Az üzlet bérlése 26 millió forintba került, ami havi szinten több mint 2 millió forintot jelent. A hirdetésekre 5 millió ment el, sőt, volt egy úgynevezett szakértői díj is, ami évi 7 millióba fájt. Van egy "egyéb igénybe vett szolgáltatások" pont is, amire 36 milliót költött Vajna Tímea fánkozója.

És akkor a dolgozók bérezéséről még nem is esett szó.

32-en végeztek teljes munkaidős fizikai munkát, akik közt évi 64 millió 792 ezer forint bért, 4 millió 243 ezer forint bérjárulékot és 19 millió 971 ezer forint egyéb személyi jellegű kifizetést osztottak szét.

A MR. Funk története

2016 októberében elég nagy médiavisszhang kíséretében (ez ment Andy Vajna tévéjének híradójában és reggeli műsorában) megnyílt Vajna Tímea és Gomez Norbert fánkozója. Majd egy nap működés után be is zárt nagyjából egy hónapra. Az újra nyitással kapcsolatban is voltak érdekességek, például az, hogy az alkalmazottak ugyanúgy bejártak dolgozni, mintha nyitva lennének, sütötték a fánkokat, tették a dolgukat. A zárás oka se tisztázódott. Állítólag egy drága alkatrészre kellett várni, aminek a kifizetésén ment a huzavona Vajna Tímea és Gomez Norbert között.

A Mr. Funk 2016 novemberében megkezdte működését, majd hirtelen eljárás alá is helyezték a céget. Gomez Norbert Mr. Funk Kft.-ben szerzett 1/3-os tulajdonrészét lefoglalta egy ausztriai pénzintézet, az Oberbank AG. A cégbírósági dokumentumok szerint ez egy 104 380 eurós, nagyjából 31 millió forintnak megfelelő összegű kölcsön miatt indult végrehajtási ügynek volt köszönhető. Gomez Norbert akkor a következőt nyilatkozta:

"Egy közeli családtagom által korábban felvetett hitelre vállaltam kezességet, emiatt indult véghajtás a Mr. Funk Vendéglátó Kft-ben lévő üzletrészemre vonatkozóan. "

Nagyjából két eseménytelen hónap után jött a hír, hogy Vajna Tímea amerikai állampolgárságra vágyik. Egyből felmerült a kérdés, hogy mi lesz a fánkozóval. mint az látszik, az ügyvezető Gomez Norbert szavai beigazolódtak: A Mr. Funk Vajna Tímea nélkül is menni fog.

2017-ben a fánk világnapján a Velvet megtudta, hogy a cég már készíti elő franchise-szerződéseket, és nem csak Magyarországon, de külföldön is terjeszkedni akar. Ezen a napon derült ki az is, hogy honnan lett 300 millió a Mr. Funk elindítására.

És ha külföldre még nem is, de a Filmalap karácsonyi bulijára, illetve a Fradi stadionba már eljutottak Vajna Tímea fánkjai.