Pirner Alma fitnesszel-egészséggel foglalkozó blogjának legutóbbi bejegyzése igen nagy port kavart az internetezők körében, és nem kizárólag annak fő üzenete miatt (hogy ha egy kövér ember fürdőruhára vetkőzik, az „felér egy vizuális környezetszennyezéssel”), hanem főként lekezelőnek és sértőnek tekinthető stílusa miatt. A posztban a nőket bálnácskáknak, a férfiakat szőrös hátú rozmároknak aposztrofálta, amivel főként azt érte el, hogy a legtöbben berágtak rá, és nem hallották meg az írás fő üzenetét. 

Erre utal legalábbis egy újabb bejegyzésben, amelyben hosszasan magyarázza azt, hogy, nos, nem úgy gondolta. Ha az olvasó átrágja magát ezen a részen, a lényeget is ki tudja hámozni belőle, amely nagyjából annyit tesz, hogy 

NE a mi országunk legyen Európa legelhízottabb országa. NE nőjön tovább a túlsúlyos gyerekek száma az iskolákban és óvodákban. Vállaljon végre minden érintett felelősséget a saját életmódjáért, a mozgás szinte teljes hiányáért, a példáért, amit a gyermekeinek, családtagjainak mutat.

Felpaprikázza magát egyébként azon, hogy míg egy vizet ivó gyereket a szabályok értelmében leszállíthatnak egy buszról, valamiért egy anyát, aki gyorskajával tömi a gyerekét, nem vonhat kérdőre senki. Feltételezi, hogy az emberek azért ilyen megértőek a témában, mert ez a kényelmes, és így ők is elhízhatnak, ha úgy tartja kedvük.

Én a VÁLTOZTATNI AKARÓ embereknek írok, készítek online tréningeket, ez a bejegyzés is a saját online oktatói oldalamon született, a www.absolutelywoman.hu -n. Itt az elmúlt másfél évben több mint 80.000 ember kapott segítséget és ösztönzést, rengeteg ingyenes és fizetős tartalom formájában. Orvosokkal, dietetikusokkal, életmód és fitness szakértőkkel együttműködve adok tanácsokat és fantasztikus eredményeket értünk el azokkal, akik készek voltak változtatni az életmódjukon.

NEM azokról szólt az írásom, akik betegség miatt elhízottak, rákban szenvednek vagy önhibájukon kívül képtelenek az egészéges életre. Ők szerencsére a kisebbség, a többség (sok millió magyar) pedig igenis tehet azért, hogy fittebb, egészségtudatosabb legyen, mert semmi sem gátolja ebben csak az AKARAT hiánya!

- szögezi le, majd így folytatja:

Cselekedni kell! Nem kifogásokat keresni! A 2 szóért minden érintettől ELNÉZÉST kérek! Remélem a sok felháborodott ember közül legalább néhányan elgondolkoznak rajta miért is vették ezt ennyire magukra. Talán mert nem elégedettek magukkal, még ha a külvilágnak mindig ezt állítják is???

Azt mondja továbbá, hogy ha nem a vizuális környezetszennyezés kifejezéssel riogatott volna a címben, akkor senki rá se kattintott volna, amiben lehet némi igazság.  A blogja mindenesetre elérte a Pirner által vágyott népszerűséget. 

Most már nem haragszik Pirner Almára?

Most pedig kicsit nyugodjunk meg, és nézzünk körbe, mit írnak még a lapok! 

  • A Bors például arról, hogy Zimány Linda milyen nagyravágyó, amiért öt, úgynevezett angyalgyertyát gyújtott meg azért, hogy az élete minden területén sikeres legyen. 
  • Szintén a lap szúrta ki, hogy Berki Krisztián egy Bentley előtt feszítve ünnepelte a Dózsa György úti baleset házi őrizetben tartott gyanúsítottjának, M. Richárdnak a születésnapját, ami a celeb számára megtiszteltetés volt.
  • Sebestyén Balázs feleségéről is beszámolnak, aki idén majdnem minden fesztiválon részt vett, de a férjét nem vitte magával. Hallatlan. 
  • A Blikk  pedig arról ír, hogy Gundel Takács Gábor harmadik gyereke is elköltözik otthonról, így 25 év után ismét kettesben maradnak a feleségével, Ágotával.