Pár napja robbant a hír, hogy Ben Affleck egy év után szakított barátnőjével, Lindsay Shookus-szal, dacára annak, hogy még csak egy hónapja költöztek össze. Az elválás okait nem firtatták, mindössze annyit lehetett tudni, hogy jó barátságban maradtak, és nem fújnak egymásra. 

A hírrel egyébként látványosan egybeesett a tény, hogy a 46 éves színész a szakításhoz hasonló hirtelenséggel összejött egy 22 éves modellel, bizonyos Shauna Sexttonnal, és ezt a paparazzók előtt is lazán vállalja

Aztán alig telt el egy kis idő, mire Jennifer Garner meglátogatta, majd összevakarta a színészt, hogy elvigye egy elvonóra, ahol ismét kezelésbe vehetik őt alkoholfüggősége miatt. Az utóbbi 17 évben, amióta ilyen jellegű problémái vannak, ez már a harmadik alkalom, hogy orvosi segítségre szorult. 

Nem tudni, mi történt pontosan, hogy mióta iszik újra, pláne, hogy eddig úgy hírlett, a Shookus-szal való kapcsolata abszolút jó hatással volt rá, és a kapcsolatuk kezdete óta egy csepp alkoholt sem ivott. A mellékelt ábra azonban azt mutatja, hogy mégis, olyannyira, hogy volt feleségnek kellett segítenie rajta - miközben az új barátnő mit sem sejtve napozott az óceánparton. 

Mivel a rajongókat mindig érdekli, hogy egy híresség kapcsolata miért futott zátonyra, így jogosan találgathatunk: talán Affleck simán csak beleszeretett Sextonba? Vagy Shookus unta meg őt? Esetleg azt, hogy Jennifer Garner eltiltotta őt a színész gyerekeitől? Vagy az alkohol lehet az oka? 

Nos, egy Affleckhez és Shookus-hoz közel álló forrás azt állítja, hogy az alkohol tette tönkre kettejük kapcsolatát. A nő állítólag hosszú ideje már, hogy küzdött a színész gyógyulásáért, ami aztán teljesen eredménytelennek bizonyult, így jobbnak látta, ha félreáll.   

Lindsay támogatta őt, sőt, együtt meditált vele. Ben gyógyulása mindkettejüknek nagyon fontos volt, így iszonyú nehéz volt számára a szakítás. Mivel azonban semmi sem változott, tudta, hogy félre kell állnia, hogy mások segíthessenek rajta

- nyilatkozta a forrás. 

Csak azt akarta, hogy boldog és egészséges legyen. Nehéz döntés volt, de akkor is a legjobb.