Ötödik évadjának végéhez ért a RuPaul’s Drag Race című amerikai tehetségkutató, amelyben a legjobb transzvesztita előadókat kutatják. Alább a finálé tiszteletére rendezett partiról mutatunk egy nagy adag elképesztő fotót: a résztvevők tényleg beleadtak apait-anyait. Némelyikük öltözéke, illetve főleg sminkje olyan, mintha fotót manipulálták volna, pedig nem: ezek tényleg így néznek ki.

RuPaul valószínűleg évek, sőt évtizedek óta a világ leghíresebb transzvesztitájának számít. 1992-ben már Elton Johnnal énekelte a Don’t Go Breaking My Heart című számot, szerepelt a Betty, a csúnya lányban és egy csomó más sorozatban és filmben, sőt, saját lemezei is jelentek meg. A legnagyobb sikereket azonban az utóbbi öt évben aratja a RuPaul’s Drag Race című tehetségkutatóval, amiben az (inkább) férfiként élő, de nőként fellépő előadóművész újabb transzvesztita sztárokat keres. A műsor ötödik évadjának most lett vége, de a zárópartin készült epizód csak hétfőn kerül majd adásba. A fotók viszont már itt vannak: képedjen el ön is! A műsor jelenlegi és korábbi versenyzőin kívül jelen volt néhány híresség is, a legismertebbek La Toya Jackson és Chaz Bono.

Nemrég közöltünk interjút egy magyar transzvesztitával, és ő is megerősítette: az időnként női ruhába öltöző férfiak nem feltétlenül akarnak véglegesen nővé válni, sőt, valószínűleg egyáltalán nem akarnak, hiszen ha ezt akarnák, ma már megtehetnék. Nem is feltétlenül céljuk, hogy a közönséget annyira megtévesszék, hogy elhiggyék róluk, hogy valóban nők, bár van köztük néhány, akinek olyan jól megy az átöltözés, hogy kvízkérdésnek is beillik, hogy férfi-e vagy nő az illető.

Itt egyvalami a lényeg: a show. Azt pedig ezek a hölggyé váló urak döbbenetesen magas színvonalon képviselik, kreativitásuknak ugyanis nem szab határt az attól való rettegés, hogy mi lesz, ha valaki nevetségesnek fogja őket tartani. Bevállalnak mindent, és olyan jól csinálják, hogy a fekete-fehér fotónak tűnő sminknél vagy a dagadó áldekoltázsnál az ember csak a fejét fogja, hogy ez egyáltalán hogyan lehetséges. A műsorban ötödik évadjában szereplő transzvesztitákról alább láthat egy videót, itt átöltözve és jelmez nélkül is szerepelnek egy-egy fotóval a versenyzők.