Michael Schumacher német autóversenyző 1969. január 3-án született, így holnap lesz az 50. születésnapja. A hétszeres világbajnok öt évvel ezelőtt szenvedett súlyos síbalesetet, és azóta nem sok mindent lehet tudni róla, most azonban, az évforduló kapcsán családja közleményt jelentetett meg a Facebookon német és angol nyelven Schumacher hivatalos oldalán.

A nagyközönség legtöbb tagja feltehetőleg arra a legkíváncsibb, amit a közlemény megfogalmazója a végére hagyott – a lényeg, hogy Schumacher állapotáról nem tesznek közzé továbbra sem semmi konkrétumot:

[Michael Schumacher] a legjobb kezekben van és mindent, ami emberileg lehetséges, megteszünk, hogy segítsünk neki. Mindenki megértését kérjük abban a tekintetben, hogy követjük Michael kívánságait, és az olyan érzékeny témákat, mint az egészség, bizalmasan kezeljük, ahogy ez mindig is történt.

A sajtóközlemény ezen kívül azt tartalmazza még, hogy

  • holnap meg fog jelenni a hivatalos Schumacher-app, ami virtuális múzeumként funkcionál majd;
  • Schumacher-kiállítás nyílik majd Kölnben egy igazi múzeumban;
  • emlékeket fognak közzétenni a közösségi médiában; valamint
  • Keep Fighting nevű alapítványán keresztül folytatják jótékonysági munkájukat.

Az idézett és fent linkelt Facebook-poszt a borítóképnek használt fotót tartalmazta még Michael Schumacherről és feleségéről, Corinna Schumacherről. Egyik gyermekük, Mick szintén autóversenyző.