A hétvége legzajosabb botránya az volt, hogy Majka trágárságokkal tűzdelt posztban ostorozta a MAHASZT a Facebookon amiatt, hogy már megint nem kapott díjat a csütörtökön tartott Fonogram-kiosztón, holott Majka meg van róla győződve, hogy ő érdemelte a kitüntetést. Majka két kategóriában volt jelölt, a Velvet megkereste mindkét kategória győztesét, hogy mit  szólnak a kirohanáshoz. Az AK26 a következőket szólta:

Majkával jó viszont ápolunk, és úgy gondoljuk, hogy az ominózus posztja nem az AK26 felé irányult, mivel a mi kategóriánk abszolút ítészei a hallgatók, nem pedig a zsűritagok voltak. Véleményünk szerint Peti [azaz Majoros Péter, Majka – a szerk.] a másik kategóriában kapott jelölésük eredményét sérelmezte.

A másik kategóriában a győztes Krúbi volt, tőle ma reggel kaptuk meg a választ, hogy nem szeretne nyilatkozni a témában. Nem hagyta azonban szó nélkül a dolgot Szűts László, a MAHASZ elnöke. Ő többek között ezt mondta:

Minden évben van egy-két ilyen eset, amikor valaki nem nyer és sértve érzi magát. Ez teljesen természetes az ilyen díjak esetében, de nem tartom különösebben elegánsnak az ilyen megnyilvánulásokat.

A teljes nyilatkozat a Blikknél itt olvasható, de Majka máris visszaválaszolt rá a Facebookon.

A poszt lényege, hogy Majka elismétli, hogy 2013 óta folyamatos sikerei alapján szerinte ő érdemel egy ilyen díjat, és elmeséli, hogy egyszer ugyan már kapott egyet, de azt a közönség szavazta meg, nem szakmai zsűri, ráadásul nem is volt elég komoly az esemény. Majd személyes síkra tereli a dolgot Szűts Lászlóval egy nemrégiben zajlott találkozásuk alapján. Alább közöljük a fenti poszt tisztázatát, vigyázat, ez is tartalmaz egy-két trágárságot:

Kedves Szűts László!

2013-ban, igazad van, megnyertük a Fonogram díjat. Viszont a közönség által megítélt díjat nyertük meg, tőletek szakmai díjat akkor sem kaptunk. Azért azt gondolom, akkor egy talán járt volna a Belehalokért. Sőt elárulok egy titkot.

2013 óta minden évben megdöntjük zeneileg, zenekarilag a saját rekordjainkat, nem telt el úgy év, hogy ne készítettünk volna egy nagy slágert legalább, ti mégsem gondoltátok sohasem, hogy nekünk díjat kellene kapni tőletek. Olyan ez, mint a Petőfi rádiós játszásunk. Semmi baj nincs velünk, de azért valami mégiscsak. Ők is azért nem játszanak bennünket, mert nem megyünk át a teszteken. Arénákat töltünk meg ugyan, nézettségi rekordokat döntünk, de valamiért az ő tesztjeiket olyan emberekkel csinálják, akik minket nem akarnak hallgatni. Büdös... de megfoghatatlan. Igazad van abban, hogy 2005-ben én nyertem a Fonogram díjat, ami azért volt egy elképesztő emlék, mivel, ha emlékszel, abban az évben csináltatok egy kissé kifigurázott díjátadót az A38-as hajón. Kicsit kiparodizálva az akkori zenei helyzetet. Akkor kezdett az internet miatt totálisan visszaesni a kiadók és nyilván minden zenével foglalkozó platform bevétele, ezért a díjátadó se a szokásos rangos módon zajlott, hanem direkt puritánabb környezetben, olyan vendégekkel, mint Szinti Boy, aki a legjobb mulatós zene kategória díjat adta át. Aztán arra is emlékszem, hogy megkaptam, elvittem, de hajnalra lemállt a sárga fújós festék a díjról, és mire hazaértem, befogta a kezem. Nem mondhatni, hogy nem volt egy kicsit izzadsagszaga annak az estének, amit az akkori időszámítás szerint egész életemben vártam.

De nem is ez a lényeg!

Amit mondani szeretnék neked, az az, hogy ez nem nyafogás. Már a szó is sértő, de leginkább az bánt, hogy egy hónappal ezelőtt jöttél oda hozzám jópofizni egy sajtótájékoztatón, ahol beszéltünk, és szóba jött az idei Fonogram is. Arra a mondatomra, hogy ti úgysem adtok nekünk soha semmilyen díjat, te azt mondtad, ez nem igaz, nincs semmi bajotok velünk (Petőfi rádiós érzet), és hogy majd meglátom, és ...satara satara... Részedről mosolygás, jópofi, részemről meg kétkedés, és egy konkrét jóslat, ami be is igazolódott.

Ugye emlékszel? Nem volt olyan régen...

Majd most nyafogásnak tűnik, hogy elmondom az igazat? Innen meg getziségnek, hogy ti nem vagytok sem objektívek, sem szakmaiak. Nem bántana a dolog, ha nem a legrangosabb zenei díjnak lenne pozícionálva ez díj. Ez a díj viszont a kőkemény magyar valósággá nőtte ki (le) magát. Féltékenység, rossz szájíz, irigység, harag, szomszéd fűje, de leginkább a megtehetem, megteszem, és leszarom, mit gondolnak díj estéje lett.

Gratulálok. Legközelebb legalább tedd meg azt a szívességet, hogy nem rabolod az időmet a felesleges kamu jópofizással, mert lehet nálatok ez egy bevált és működő módszer, én viszont maradok egy ilyen egyszerű fasz, aki ugyan lehet rossz politikus, de legalább őszinte, és nem is akarok veled/veletek látszatjóban lenni. Szervusz. (Ha valaki tudja, pls teggelje be az úriembert , mert ismerősök nem vagyunk... gyanítom, nem is leszünk.)

Szűts László, mielőtt a MAHASZ elnöke lett volna, a Sony Music Entertainmentnél dolgozott.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Válaszolt a MAHASZ Majka beszólására, Majka arra válaszul megint beszólt

A MAHASZ elnöke nem tartja Majkát különösebben elegánsnak, aki erre egy újabb, trágárságokkal tűzdelt, dühös poszttal válaszolt.

77 · Apr 08, 2019 01:44pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments