A héten elindult a jelentkezés a Miss Balaton szépségversenyre, és részt vettünk az ebből az alkalomból rendezett eseményen. A Miss Balatonhoz kapcsolódó hírességek közül nem csak Zimány Lindával tudtunk pár szót váltani a műsor után, hanem rendelkezésünkre állt Iszak Eszter is. Alább olvashatja interjúnkat a 31 éves modell-műsorvezetővel.

Mik az újdonságok idén a Miss Balatonnal kapcsolatban a korábbi évekhez képest?

Idén az együttműködésekben lesz egy kicsit más! Most a nyeremények kiegészülnek egy Red Lemon-os PR-szerződéssel. Aki ebben a szakmában dolgozik, az tudja, hogy ez mennyire komoly dolog, valamint a Sugarbird is felajánlott egy szerződést-együttműködést a lányoknak.

Azt nyilatkoztad nemrég, hogy te is sokkal visszafogottabb voltál régen, de aztán fokozatosan túlléptél a gátlásokon. Ha az ember mondjuk részt vesz egy ilyen versenyen, az segíthet a kinyílásban?

Régen én nagyon visszahúzódó, csendes lány voltam, de ehhez a szakmához hozzátartozik, hogy az embernek kommunikálnia kell mindenkivel, akivel együtt dolgozik, hogy részt tudjon venni ebben a körforgásban. Lehet egyébként, hogy ez a korral amúgy is jött volna, szóval lehet, hogy ha nem kezdek el tévézni, akkor is ugyanitt tartanék most személyiségben, de biztos, hogy a munkám segített a gyorsabb fejlődésben.

Lehet ebben valahogy segíteni például egy kezdő szépségversenyzőnek?

Abszolút tudunk segíteni, én tanácsadóként is jelen vagyok a lányok életében, kommunikációs tanácsokkal is el szoktam őket látni. Nyilván egy kétórás foglalkozás önmagában nem oldja meg senkinek az életét kommunikációs szempontból, de néhány tanácsot tudok nekik adni arra, hogy hogyan készüljenek fel, hogyan beszéljenek a színpadon. Sok olyan visszajelzés volt már, hogy eszükbe jutott mondjuk egy interjú közben, amit mondtam, és segített.

Ha visszagondolsz korábbi önmagadra, eszedbe jutnak hibák, amiket elkövettél, vagy olyan helyzetek, amiket a ma már máshogy kezelnél?

Próbálok nem úgy állni a dolgokhoz, hogy megbánjak bármit is, mert biztos megvolt az oka, amiért én akkor úgy döntöttem. De mindig vannak az ember életében olyan munkák, nyilatkozatok, amikre később azt mondja az ember, hogy ezt a mai eszemmel máshogy csináltam voltam.

A celeb szó bizonyos negatív felhanggal került be a magyar közbeszédbe, és én úgy veszem észre, hogy most az influenszer szóhoz is hasonlóan állnak nagyon sokan. Te is úgy látod, hogy az influenszer szó negatív jelentést kezd felvenni?

Igen, miközben a celeb Amerikában ünnepelt sztárt jelent, addig Magyarországon ez a szó negatív felhangot kapott, mert eredetileg azokra kezdték használni, akik semmi teljesítményt nem nyújtottak, mégis előtérben voltak. Aztán mindenki, aki a tévében szerepelt, celeb lett, most már azokra is ráhúzzák ezt, akikkel kapcsolatban nem vitatható, hogy tehetségesek a szakmájukban, szóval ez teljesen összemosódott. Az influenszerséggel is így van szerintem: manapság mindenkit így hívnak, aki bármit reklámoz vagy egy terméket teszi ki valamelyik közösségi oldalára, nem csak azok, akik a közösségi média révén lettek ismertek. Itt sincs megkülönböztetve, hogy ki az, aki hülyeségeket beszélt az interneten, és ki az, aki egy konkrét szakmával jelentkezik, például műsort vezet a TV2-n vagy az RTL Klubon, csak emellett tud reklámozni is olyan termékeket, amiket egyébként is használ.

Jogosnak érzed az influenszerkedő hírességekkel szembeni kritikákat?

Nem szeretem, ha valaki ezzel kapcsolatban negatívan nyilatkozik. Ha használsz egy terméket, és megkeres a cég, hogy mostantól kezdve adnak neked nagyon szívesen a termékből, akkor senki nem mondaná azt, hogy „áh! hagyjál már, nem, köszi!” Nem értem, hogy miért tűnik ez fel ennyire negatívan az emberek szemében – de biztos nekem se tetszene, ha én nem kapnék autót, más meg igen.

Mik a terveid a nyárra? Munka? Nyaralás?

A Miss Balaton mindenképpen központi téma lesz az életemben egész nyáron. Ezen kívül folytatódnak a hosszú távú együttműködéseim, és a saját ruhamárkámmal is újra el szeretnék kezdeni foglalkozni, mert ez most egy kicsit a háttérbe szorult. Nyaralás is lesz, de az nekem mindig spontán jön! Most a hétvégén 5 napra megyek Athénba, de aztán a nyári, hagyományos nyaralás még nincs betervezve, jó lenne, ha a barátokkal meg tudnánk oldani majd.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Iszak Eszter: „lehet, hogy ez a korral amúgy is jött volna”

A modell-műsorvezető régen visszahúzódó lány volt, most kommunikációban segíti a szépségversenyzőket. Interjúnkban azt is elmondta, nem szereti, ha valaki negatívan nyilatkozik az influenszerekről.

4 · Apr 28, 2019 11:49am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments