A vasárnaponként jelentkező heti trend cikkekben érkező szavazatok alapján januárban mindig szoktunk éves összegzést rendezni, és ennek a végeredménye az utóbbi két alkalommal az volt, hogy olvasóink Ónodi Esztert találták az év legjobban öltözött hírességének. Ezzel a hírrel támadtuk le őt a Story Gálán, de mint kiderült, figyeli ő magától is a heti trendeket (körömlakkgate!), viszont nagyon érdekeseket fűzött hozzá arról, hogyan áll hozzá az öltözködéshez magánemberként, és hogyan vörösszőnyeges eseményeken megjelenő színésznőként. A teljes beszélgetést alább olvashatja.

Először is hadd gratuláljak ahhoz, hogy az Aranyélet harmadik évadjának szeptemberi premierje alapján most januárban a Velvet olvasói zsinórban másodszor téged szavaztak meg az év legjobban öltözött hírességének!

Ez leginkább Cselényi Eszter tehetségét és ízlését tükrözi, mert ezeket a ruhákat, amiket én viselek ezeken az eseményeken, ő tervezi és ő állítja össze – ez a mai estével is pontosan így van. Egy színésznő egy nap minimum négyszer átöltözik, ezért én a magánéletben egy nagyon kevéssé odafigyelő ember vagyok, egyszerűen csak a praktikum vezérel, azt veszem fel, ami a legegyszerűbben kivitelezhető.

Ezért jó, hogy néha vannak ilyen események, mint ez is!

Az ilyen eseményekre szeretünk valami olyat kitalálni, ami tükrözi azt, amilyen én éppen vagyok. Most például arra gondoltunk, hogy ezen az eseményen valószínűleg úgyis nagyon sokan nagyon ki lesznek öltözve, ezért nekem inkább ezt a visszafogottabb, nem túlságosan feltűnő, egyszerű szettet választottuk.

Jól sejtem, hogy az ősszel nem volt véletlen, hogy az Aranyélet premierjén szinte mindenki feketében volt?

Minden évadnak volt egy tematikája, és a harmadik évadra azt találták ki, hogy a fekete és az arany határozza meg a színészek ruháit. Ez a két szín nagyon elegáns, és egyben az Aranyélet sötét világát is idézi, ezért esett erre a választás.

Azt szoktam írni, amikor az öltözékeidről van szó, hogy van egy klasszikus ízlésű dívás-művésznős oldalad, de közben egy vagány nő is vagy, aki szereti a váratlan ötleteket az öltözködésben, és hogy gyakran ezt a két oldaladat egyszerre jeleníted meg. Korrekt így ez a leírás?

Ez teljesen korrekt, és ez azt jelenti, hogy nagyjából be is jött, amit kitaláltunk. Én tényleg azt szeretem, ha az öltözékem klasszikus, illő, ízléses, és tiszteletben tartja az adott esemény komolyságát (vagy éppen komolytalanságát) – de azért legyen benne mindig egy pici csavar. Mint például most, hogy ezt a szoknyát csak félig vettem fel, mert a másik fele hiányzik. Egyszer egy katonai dzseki volt rajtam egy tüllszoknya fölött, az Aranyélet második évadjának a premierjén pedig egy napsárga, sellőfazonú estélyi ruhára rávettünk egy bőrdzsekit. Legyen benne valami, egy pici truváj, ami valamelyest idézőjelbe teszi ezt az egészet!

Miért kell idézőjelbe tenni?

Én sokszor azzal szembesülök Magyarországon, hogy az HBO-premiereket leszállítva nagyon ritkán vannak olyan vörösszőnyeges események, ahol az elegancia és az ízlés úgymond megszülethetne. Még mindig nincs ez rendesen kitalálva Magyarországon, bennem is azért van ez a sok idézőjel, mert nem szeretnék soha túlöltözni, nem szeretnék estélyiben feszengeni, amikor farmernadrágos emberek állnak mellettem.