Az egész világ Trónok harca-lázban ég. Míg a főszereplőkről, például  Emilia Clarke-ról rengeteg cikket olvasni, a háttérben vagy statisztaként dolgozó stábról szinte semmit, hiszen ők nem vonulnak végig a vörös szőnyegen az évadpremiereket megünneplő bulikon. Pedig köztük is vannak érdekes figurák. Itt van mindjárt egy kaszkadőr, aki már egy James Bond-filmben és a Thorban is szerepelt. 

A szlovák Vladimir Furdik a Trónok harcában a félelmetes Éjkirályt alakította. Míg tartott a forgatás több képet is megosztott a sorozat kulisszatitkairól, például azt is megmutatta a követőinek, hogyan készült a maszkja. 

A 48 éves kaszkadőr/statiszta csak a 6. évadban csatlakozott a Trónok harca stábjához, előtte egy walesi színész, Richard Brake alakította az Éjkirályt. Mióta azonban Furdiké a szerep, nagyon vidáman hangolódott a munkára. Például nyalókázással. 

 Furdik a Sherlock Holmes: Árnyjáték és 2013-as Thor-filmben, a Sötét világban is szerepelt, de a mozivásznon először 1993-ban, a Három testőrben tűnt fel. Daniel Craiggel is dolgozott már együtt, ez volt 2012-es Bond-mozi, a Skyfall.

Instagram-oldalára feltöltött képek tanúsága szerint ijesztő szerepei ellenére Furdik egy elég vidám fazon, aki sokszor hülyéskedik munka előtt. Biztos öröm volt vele dolgozni.