A múlt héten indult el a jelentkezés az idei Miss Balatonra, de ezt ön talán már úgyis tudja – ha látta az eseményről készült fotóinkat, akkor biztosan. A szépségversenyhez kapcsolódó hírességek közül ezúttal három adott interjút a Velvetnek, itt olvashatja el, miket mesélt Zimány Linda, ide kattintva pedig az Iszak Eszterrel készült interjúnkhoz jut, Horváth Évával viszont vártunk egészen máig. Szóval ha önnek most van kedve és ideje egy exkluzív interjúhoz a modell-műsorvezetővel, akkor vágjuk is bele! 

Döbbenetesen magas sarka van ennek a szandálnak, amit most viselsz. Mennyi ideig bírod ki egy ilyenben?

Nem tudom – ez most van rajtam először így huzamosabb ideig. Most elárulok egy szakmai titkot: egy számot nőtt a lában a terhesség alatt, nagyon örülök neki… (Nevet.) Nem hosszában nőtt, hanem szélesebb lett. Ha most be lenne szorítva a lábam egy cipőbe, akkor azt nem bírnám, de ez egy nyitott cipő, ez egy kényelmesebb darab.

Mostantól kezdve érkeznek hozzátok a jelentkezések a szépségversenyre. Alapvetően bárki nevezhet, aki 17 és 28 év között van, de kik azok, akinek mégsem ajánlod, hogy kipróbálják?

Akik szégyellősek! Vannak olyan lányok, akik menet közben jönnek rá, hogy nem szeretnek színpadon állni. Ehhez a szakmához kell egy jó adag exhibicionizmus, és akiben ez nincs meg, annak nem olyan lesz a kommunikációja és a színpadi jelenléte. Ennyi idős a korban azért a többség tisztában van annyira magával, hogy fel tudja mérni, neki való-e egy ilyen verseny.

De ezek szerint azért vannak, akik nem ismerik önmagukat elég jól egy ilyen versenyhez?

Vannak, elég sokan. Az elején kép alapján szűrjük őket, de a fotó csalóka lehet, és aztán amikor meglátjuk élőben a versenyzőt, kiderül, hogy igazából teljesen máshogy néz ki, mint a beállított és applikáción keresztül szétretusált fotón, amit hozzánk eljuttatott. De az is előfordul, hogy valaki egy borzasztóan rosszul elkészített képet küld nekünk, és be se jut az első fordulóba. Ezt mindig mondom: próbáljanak meg jó minőségű képet küldeni magukról – ne olyat, hogy több száz méterre áll fürdőruhában egy kis bokorban a Balaton partján, mert az ilyen értékelhetetlen képekről nehéz megítélni, hogy az illető hogy néz ki. Mindenesetre mindig vannak olyanok, akik nem feltétlenül szépségversenyre valóak – aztán ki tudja…?! Egy jó smink vagy egy jó hajválasztás nagyon sokat tud dobni. A második castingon már profi sminkes és fodrászcsapat van.

Előny, ha valaki úgy érkezik a versenyre, hogy sokat fotózza magát, gyakorlottabb a pózolásban, rendszeresen instagramozik?

Nem feltétlenül. Vannak olyanok, akiknek van egy arcuk, ami szerintük jól áll, de ettől még nem biztos, hogy tényleg a legjobb profiljukat használják. Nagyon sok olyannal találkoztam, hogy a másik profiljuk sokkal jobb, de mégis mindig úgy állnak be, mert nekik az tetszik. És ez az arc rögzül egy idő után, és nagyon nehéz levetkőzni. Ez olyan, mint amikor valaki fogszabályzót hord és rögzül benne, hogy nem szeret mosolyogni, aztán amikor leveszik neki a fogszabályzót, és már gyönyörű fogsora van, akkor sem mosolyog, mert az a gondolat ott van tudatalattijában.

Szóval akár előny is lehet, ha valaki úgy érkezik, hogy nincs különösebb modelltapasztalata?

Igen, és én kifejezetten szeretem az ilyen kis kincseket. Azt, aki nem egy kitanult, szelfiarccal megáldott, mesterkélt pózokat használó lány, hanem egy csiszolatlan gyémánt, akit mi találunk meg.

Hogy emlékszel vissza önmagadra, milyen karrierre számítottál, amikor te voltál húsz év körüli, és szépségversenyen indultál?

Annak idején azt terveztem el, hogy én külföldi topmodell leszek... Akkor nem lehetett külföldön modellkedni úgy, hogy nem vagy 178 centi magas. Nagyon szigorú magasságkorlátok voltak, mindenki nagyon vékony volt – ez például nagyon jó, hogy megváltozott. Pont most élőztem ezt az eseményt, és közben kérdezték, hogy van-e magassághatár: és nincs! Megszűntek ezek a korlátok. Sokkal több lehetőség van itthon és külföldön, de persze a konkurencia is nagyobb.

Milyen terveid vannak a nyárra? Munka? Nyaralás? Utazás?

Most Babavilágot forgattunk, szóval jönnek az új adások! A nyaram egyébként a Miss Balatonról szokott szólni, én inkább télen szoktam utazni, amikor nincs semmi nagy televíziós produkció és leforgattam minden munkámat.

És különben is: télen jobb elmenekülni az európai időjárás elől...

Hát igen, nem szeretem a hideget. Próbálunk most kisebb utazásokat beiktatni, de az is igaz, hogy most kiköltöztünk a városból, és szinte a Duna partján lakunk. Egy picit olyan, mintha folyamatosan nyaralnánk!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Horváth Éva: „ehhez a szakmához kell egy jó adag exhibicionizmus”

A műsorvezető arról mesélt nekünk, hogy egy számot nőtt a lába a terhességtől, hogy a Duna közelébe költöztek, és hogy kinek nem való a szépségversenyzés.

31 · May 01, 2019 05:55pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments