Ahogy Szabó Zsófival és Varga Izabellával, úgy Sebestyén Balázzsal is az RTL Klub szerdai sajtótájékoztatóján találkoztunk, ahol a műsorvezető nemcsak azért jelent meg mert a csatorna egyik arca, hanem mert tavasszal visszatér Gyertek át!-t házigazdájaként. Mint kiderült, a műsor némi változáson ment keresztül, február 21-től új, csütörtöki időpontban kerül majd képernyőre és egy-egy tematika alapján meghívott hírességekből álló, két négyfős csapat küzd meg egymással a győzelemért.

A műsor kapcsán beszélgettünk is kicsit Balázzsal például arról, hogy nem olyan régen, a rádióban azt mondta, szívesen foglalkozna már komolyabb témákkal. Ám most mégis, változatlanul egy szórakoztató műsorban tér vissza.

Akkor most hogy is van ez? Komolyan fog viccelni, vagy viccesen fog komolykodni?

Igazából lehet, hogy erről a komolykodásról már letettem. Azt gondolom, ha valaki jó egy műfajban, vagy szereti, amit csinál, annak nem kell, hogy mindenben jó legyen. Azt hiszem, nekem ez a könnyedebb, lazább, szórakoztatóbb műfaj már megmarad. Nem akarok elkezdeni most mélyinterjúkat csinálni, nem is lennék benne jó szerintem. Vannak ebben a műfajban sokkal jobbak nálam. Én szeretem ezt a laza stílust és a kereskedelmi tévézés ezen oldalát.

Ám az igaz, hogy Balázs a rádióban azért gyakrabban kapargat komolyabb témákat is. Például a közelmúltban a túlóratörvény elleni tüntetésekről is beszélt.

A rádió más, ott van ilyesmire lehetőség. A Gyertek át!-nál nyilván van egy formátum, amibe nagyon fura lenne elkezdeni komolykodni vagy közéleti témákat bevinni. Csütörtökönként az a cél, hogy szórakoztassunk, nevessünk 50 percen keresztül, a rádiónál viszont, mivel egy műsor négy órás, nagyobb a mozgástér, inkább belefér, hogy reflektáljunk azokra a dolgokra, amik az országban történnek. Sőt, egy jó reggeli rádióműsornak erre kell is

- mondta Balázs, akinek nemrég volt is egy kisebb balhéja a vadászokkal, miután hangot adott a véleményének. 

Beleállás a vitákba

Aki reggeli rádióműsort csinál, annál fontos, hogy kicsit véleményvezérré váljon. Ha nincs súlya annak, amit ott mondasz és azt nem veszi át a sajtó, akkor valószínűleg nem is csinálod elég jól. Ilyenkor az a cél, hogy érzelmeket generáljunk. A hallgatóink együtt nevetnek, sírnak velünk. Az ember persze utólag egy csomó mindent tanul meg, finomodik, ráadásul a világ is nagyon más lett.

Ma már mindenki annyira pÍszi, óvatos és érzékeny, hogy nagyon oda kell figyelni arra, hogy az ember mit mond. Én szerettem azt a világot, mikor egy kicsit egyszerűbben, őszintébben ki tudtál, ki mertél mondani dolgokat.

Az őszintébb világ, egy egyszerűbb világ volt. Bár mindig azt szoktam mondani, hogy a humor az elme szellőző ablaka. Tehát, ha ezt a műfajt jól csinálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy ezen keresztül sok mindent ki tudsz magadból és a hallgatóidból ventilálni.

- magyarázta a műsorvezető, akiről azért tudjuk, hogy a képernyőn sem erőssége a finomkodás. Így pedig nem valószínű, hogy a megújult Gyertek át!-ban némi egyszerű őszinteséggel ne okozna majd vicces, vagy éppen olykor izgalmas perceket a vendégeinek, akik között egyébként Hajdú Péter és Dömsödi Gábor is felbukkannak majd.