Május elején jelent meg az idei Sziget Fesztivál legnagyobb dobásának, Ed Sheerannak az új dala, az I Don't Care, amit Justin Bieberrel közösen rögzített. Bár a rajongóknak tetszik a szám (Amerikában a második, Nagy-Britanniában az első helyen nyitott a slágerlistán), többen is állítják, hogy az angol énekes lopta a számot. A kritikusok szerint Cheryl 2014-es, azonos című számának egyértelmű koppintása Sheeran és Bieber közös produkciója. 

Nem ez az első alkalom, hogy Ed Sheerant plagizálással vádolják. 2014-es Thinking Out Loud dala azért került gyanúba, mert túlságosan is hasonlított Marvin Gaye 1973-ban rögzített Let's Get It On című számára. Két évvel korábbi, 2012-es Photograph című számát pedig azzal vádolták meg, hogy Matt Cardle: Amazing című szerzeményének a másolata. Ez utóbbi esetben végül békésen megállapodtak a felek. 

Ed Sheeran legújabb dala, az I Don't Care röviden arról szól, hogy az énekesek nem érzik jól magukat a puccos partikon, de ha a barátnőjükkel vannak, az összes probléma jelentéktelennek tűnik. 

Hallgassa csak:

Míg Cheryl ezzel szemben arról dalolt, hogy készen áll, hogy elfelejtse a volt szerelmét, aki már cseppet sem érdekli őt, amit büszkén és többször ki is jelent.

Íme:

És még néhány példa

Persze nem csak Ed Sheerannak jutott ki a plágium-botrányból. Kanye West például az Omegától lopott: Yeezus c. cédéjének New Slaves című számában a Gyöngyhajú lány dallama csendül fel (2:52-től). Az Omega nyert is, és elvileg két és fél millió dollárt (720 millió forintot) követeltek a rappertől. 

Christina Aguilera 2010-es Bionic című cédéjén hallató Wohoo című szám pedig Kovács Kati: Adj már uram az esőt című számából inspirálódott. 

Jolly pedig nem kisebb sztárt, mint Enrique Iglesiast vádolta meg azzal, hogy Bűbáj és csáberő című dala alapjára írta a latin énekes az I Don't Dance (Without You) c. számát. 

Még egyszer írnunk kell a második bekezdésben szereplő Marvin Gaye-ről, aki Pharrell Williamsszel és Robbie Thicke-vel szemben is pert nyert. Gaye, és a bíróság szerint is, 2013 egyik legnagyobb slágere, a Williams és Thicke által jegyzett Blurred Lines túlságosan is hasonlít az ő Got to Give It Up c. számára.