Úgy tűnik, sokáig él majd tovább az emberek emlékezetében a múlt héten dunai hajóbaleset, melyben több turista is életét vesztette és még a mai napig újabb áldozatokat hoznak felszínre a Dunából. 

Múlt héten Tóth Gabi fejezte ki részvétét az Instagramon, most pedig Hajós András írt a tragédiáról Facebook-oldalán.

A tévés-zenész Facebook-bejegyzésében elég sötéten látja a helyzetet, szerinte több mint valószerű, hogy a múlthetihez hasonló tragédia újra megtörténhet Budapesten, ha a városvezetés nem teszi meg a szükséges óvintézkedéseket. 

Ne legyen igazam, de látom a következő tragédia esélyét kódolva - a rakparton. Fürtökben esnek a turisták, bulizó fiatalok az úttestre, reggeltől-estig. Hiába a zebra, a lámpa, az autósok fokozott figyelme, a pesti alsórakpart - jelenlegi formájában - nem bírja ezt a nyomást. Én bírnám, ha ki lennének tiltva az autók, de ettől minden városvezetés retteget eddig Volt szó valaha villamossíneken és autóúton átivelő gyalogoshidakról.

Hajós András azzal zárja a sorait, hogy nem szeretné, ha Budapestet úgy emlegetnék, mint a "gyilkos várost." Ehhez azonban az kell, véli, hogy a város vezetői vigyázzanak az itt élőkre és a turistákra is. 

Egy városnak, egy közösségnek, vezetőinek illene vigyázni a vendégeire, fiataljaira, lakosaira. Ne legyen már Budapest, a turisztikai térképen a felelőtlen, "gyilkos város"!