Szerepelt Rubint Réka ma reggel a Mokkában, ahol még egyszer elmondta annak a történetét, hogy a fiát nem akarták felengedni a Wizz_Air járatára Cipruson, arra hivatkozva, hogy nincs elég hely a gépen. A légitársaság azóta közleményben kért elnézést, mindenesetre Rubint Réka azt mondta arra, hogy egy járatra több jegyet adnak el, mint ahány ember felfér a járatra, hogy

ez csalás!

Ott volt azonban szakértőként Bolyó Anikó is, aki a Flight Refund nevű szervezet ügyvezető igazgatója, és aki tájékoztatta a nézőket a túlfoglalás gyakorlatáról, illetve arról, hogy erre milyen szabályok vonatkoznak, hozzátéve, hogy bár a túlfoglalás bizonyos feltételek mellett legális, valóban nem tartottak be bizonyos szabályokat Schoberték esetében. Azt, hogy a járatok túlfoglalása bevett gyakorlat, mellesleg a Wizz Air sajtóközleménye is tartalmazza.

Rubint Réka felháborodása érthető, és a díjnyertes edzőnő az interjúban meg is fogadja, hogy külföldön zajló alakreform-táboraiba soha nem fogja a fogyni vágyókat fapados géppel utaztatni, nehogy ilyen többet előforduljon.

Egészen biztos, hogy én [...] még egyszer ilyen helyzetnek a lehetőségét sem fogom megengedni. [...] Én ezt nem engedhetem meg magamnak, a nevem miatt.

Rubint Réka többször is elmondja, hogy se a táborába jelentkezőket, se a családját egész biztosan nem utaztatja soha többé fapados légitársasággal, nehogy többször ilyen előfordulhasson, de sajnos senki sem említi meg neki, hogy a nem fapados légitársaságoknál is bevett gyakorlat a túlfoglalás (amint arról a Wikipédia is tájékoztat). Az egyáltalán nem fapados British Airwaysnek a túlfoglalásra vonatkozó szabályait például itt lehet megtalálni, ami kerek perec tartalmazza, hogy a British Airwaysnél is előfordulhat, hogy túlfoglalás miatt valaki nem repülhet. Hiába fogadkozik Rubint Réka: azzal, hogy az ember nem jár fapados légitársasággal, nem tudja bebiztosítani magát a túlfoglalás ellen.

Alább megtekinthető a teljes beszélgetés videón, de előbb még álljon itt az interjú egy mondata arról, hogy ilyen túlfoglalós kalamajkák nélkül is milyen problémás az utazás meg a reptérre kijutás. Rubint Réka feltehetőleg a tortúra szót kereste.

Hajnalban indultunk a szállodából, eleve egy trakta, míg az ember odajut a repülőtérre.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Rubint Réka hiába fogadta meg, hogy nem jár többet fapadossal

Rubint Réka azt mondja, a túlfoglalós sztori után sose utazik többet fapadossal, a túlfoglalás azonban nemcsak a fapadosaknál gyakorlat.

344 · Jul 10, 2019 04:24pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments