A heti trendben általában a hét egyik divatszempontból jelentős eseményére tekintünk vissza, és ez az esemény ezen a héten legyen Jennifer Lopez 50. születésnapja. Kétségtelen, hogy Jennifer Lopez sosem számított a divatszempontból különösebben nagyot újító vagy merész sztárok közé, de ettől még nagyon érdekes megfigyelni, hogyan változott a színész-énekesnő stílusa immár csaknem 30 évre visszanyúló karrierje során, amiből pontosan 20 évet töltött a világ egyik leghíresebb nőjeként. Ráadásul karrierjének talán leghíresebb pillanata pontosan az öltözködés miatt maradt annyira emlékezetes... De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az elején!

JEnnifer Lopez, a Pályakezdő színésznő

A fotókra kattintva megnyitható képösszeállítás első 4 fotója 1992-ben készült, amikor Jennifer Lopez még kezdő színésznő volt. 23 évesen pont abban a korban volt, amikor a hollywoodi sztárszínésznőknek úgy istenigazából be szokott robbanni a karrierje. Ráadásul ezek a képek is bizonyítják, hogy Jennifer Lopezben már ekkor megvolt az a kettősség, ami valószínűleg sokat segített abban, hogy ilyen sokáig a rivaldafényben tudott maradni: egyszerre van benne a dívák glamúrja és a szomszédlány-típus könnyen megközelíthető bája. És mindezek ellenére teltek-múltak az évek, és Jennifer Lopez csak kisebb szerepecskéket kapott itt-ott az évtized nagy részében. Az ismertséget csak 1997-1998-ban kezdték meghozni neki az Anaconda és a Mint a kámfor című filmek.

Jennifer Lopez, a pályakezdő popénekesnő

Aztán jött 1999 nyara és az If You Had My Love című szám, ami az addig színésznőként többé-kevésbé ismert Jennifer Lopezből egycsapásra popsztárt csinált. Több szempontból is példátlan ez: egyrészt filmsztárok nem nagyon szoktak a popzenében ilyen sikereket elérni, másrészt az If You Had My Love pár héttel Jennifer Lopez 30. születésnapja előtt jelent meg, ami matuzsálemi kornak számít egy popzenei debütáláshoz. Ugyanezen a nyáron a szintén frissen debütált Britney Spears és Christina Aguilera 18, illetve 19 évesek voltak, és Jennifer Lopez produkciójában próbálták az akkor menő popcsajszis stílust egy kicsit érettebbé és nőiesebbé tenni. A képösszeállításban lehet megnézni pár példát arra, hogy hogyan.

Jennifer Lopez, a gigasztár

Jennifer Lopez karrierjében volt egy nagyon pontosan meghatározható pont, amikor a híres színésznő-popsztárból egyszercsak a világ egyik legnagyobb sztárja lett. És ennek a pillanatnak nagyon sok köze van a divathoz: ez volt a 2000. évi Grammy-kiosztó, amin Jennifer Lopez azt a bizonyos zöld Versace-ruhát viselte, amit ez az egy viselés olyan híressé tett, hogy a ruhának azóta saját Wikipédia-oldala van. De fordítva is működött a dolog, mert a ruha pedig Jennifer Lopezt tette nagyságrendekkel híresebbé, innentől kezdve számított ő a világ legnagyobb sztárjai közé, innentől kezdve számított hírnek magánélete minden vonatkozása is. Merthogy az évtized második felében Jennifer Lopez karrierje se a filmek, se a zene terén nem volt éppen a csúcson, de ettől még a közönség érdeklődése egy pillanatra sem lankadt.

Jennifer Lopez, a nagy visszatérő

És 2011-ben Jennifer Lopez megcsinálta, ami csak a Cher- és Madonna-kaliberű sztároknak szokott összejönni: már túl volt a negyvenen, de még ekkor jött élete egyik legnagyobb slágere. Ez volt a lambadázós On The Floor, amihez a jól bevált képleten nem sokat variáltak: bár mintha Jennifer Lopez már kicsit kevésbé lenne Jenny a szomszéd háztömbből és egyre inkább csak J-Lo, a gigasztár, látványos fellépőruhákkal, méregdrága videóklipekkel és azzal hihetetlen képességgel, hogy mintha felette nem múlna az idő. Ezt a kvízt 2015-ben készítettük arról, hogy Jennifer Lopez mennyire ugyanúgy néz ki a régi fotókon, mint a frisseken.

Jennifer Lopez, a vegasi showgirl

És aztán amikor Jennifer Lopez egy majdnem három éves időszakra letelepedett Las Vegasban állandó műsorszámnak, akkor a produkciója/karaktere/imázsa nagyjából elért arra a pontra, ahol Jennifer Lopet lassan megszűnik normális emberként létezni a közönség szemében, és szinte már csak fogalomként/istennőként/ikonként lehet rágondolni. Annyira erős, csillogó, kidolgozott és főleg szexi ez a showgirl-karakter, hogy azt sugallja az embernek, hogy Jennifer Lopez egy állócsillag, erre született, nincs is értelme, hogy bármi egyebet csináljon a díváskodáson és tündöklésen kívül.

Jennifer Lopez, a fitneszceleb

Önnek melyik a kedvenc Jennifer Lopez-korszaka?

De azért Jennifer Lopez igazából csinál mást is a folyamatos fellépéseken-szerepléseken kívül: edz. A róla az utóbbi időben készült paparazzófotók zöme azt mutatja, hogy a leendő Rodriguezné hogyan megy edzésre vagy jön el onnan egy-egy feszülős tréningruhában. A közösségi médiában is gyakran posztol arról, hogyan edz és diétázik, hogy formában tartsa magát.

A pólója lehetőleg megcsomózva, egyik kezében telefon, a másikban valami innivaló, a haja edzéshez összefogva: ez a Jennifer Lopez is gyakran feltűnik az újságokban-hírekben az utóbbi időben. Ön így szereti őt a legjobban látni? Esetleg egy másik karakter/korszak a kedvence? Kérjük, mondja el a véleményét, szavazzon!