A nagy bejelentések időszaka jött el a nyár végével, ahogy a TV2 kedden, úgy az RTL ma, azaz szerdán jelentette be, hogy mivel készülnek az őszi szezonra. Persze óriási meglepetésekről nincs szó, a klasszikus nagy formátumoktól nem térnek el, így az X-Faktor és A Konyhafőnök VIP is visszatér, épp úgy, ahogy a sorozatok esetében a Kolosi Péter által csak „tévés halálcsillagnak” becézett A mi kis falunk és a váratlanul óriási sikert arató Drága örökösök is.

A teljesen új, de eddig sem titkolt projektek közül a Love Island és a Jófiúk című vígjátéksorozat számít a csatorna nagy dobásának. A Love Island párkereső show külföldön már évek óta nagy sikerrel fut, így az RTL különösebb rizikó nélkül vágott bele a projektbe. A műsor egyik kreatívja elmondta, hogy a szerelem, mikrotragédiák és a párok közötti konfliktusok kerülnek majd a fókuszba, de sokkal kifinomultabb formában, mint például a Való Világ esetében.

A műsort az Éjjel-nappal Budapestből ismert Lali vezeti majd, aki nagyon lelkes az új kihívások miatt. A sajtótájékoztatón viccelődve csak annyit mondott, hogy egy dolog miatt aggódhatnak a nézők és a játékosok, hogy a női versenyzők fejét nehogy ő csavarja el. A Házasodna a gazda pedig második évaddal jelentkezik. A társkereső realityben négy férfi és egy hölgy keresi a társát.

A Jófiúk című sorozatot A mi kis falunk készítői jegyzik, így ennél a sorozatnál sem árul zsákbamacskát a csatorna. A címszereplők, Mihályfi Balázs, Hevér Gábor és Király Dániel a Velvetnek elmesélték, hogy egy igazán szórakoztató vígjátékról van szó, ahol a magyar hétköznapok is jelen vannak, ugyanis több epizódban valóban megtörtént bűncselekményekből merítettek ihletet a sorozat írói, ezeket göngyölítik fel a főszereplő rendőrök.

Újra lesz Nyerő Páros, amit ismét Sebestyén Balázs fog vezetni, de idén segítőtársa is lesz a játékmester Kabát Péter személyében. A műsorban idén feltűnnek Sárközi Ákosék, illetve, amint azt reggel már írtuk, Csobot Adél és Istenes Bence is.