Óriási erdőtüzek pusztítanak Dél-Amerikában az Amazonas esőerdeiben. A borzalmas természeti katasztrófáról több külföldi is hazai híresség is posztolt már, ezeket gyűjtöttük alább össze. 

Camila Cabello

Az énekesnő ijesztőnek és szívszorítónak tartja az erdőtüzet, szerinte elpusztítjuk otthonunk egyik csodáját. 

 Leonardo DiCaprio

A színésznél senki nem gyászolja jobban az elpusztult fákat: a híresség több Insta-posztját is az erdőtüzeknek szentelte, leírta, hogy 74 ezer tűzeset volt Brazíliában ebben az évben, 84%-kal több, mint tavaly január és augusztus között. 

Zoe Kravitz

A színésznő azt nehezményezi, hogy a Notre Dame leégésekor mindenki szinte azonnal értesült a hírről, az esőerdők pusztulása azonban már elkerülte a média figyelmét. 

Ricky Martin

Az énekes pontosan ugyanazt a képet osztotta meg, mint a listában előtte szereplő Zoe Kravitz.

Madonna

Madonna arra szólította fel a brazil elnököt, Jair Bolsonarót, hogy sürgősen változtassa meg a politikáját, és ne csak a hazáját, hanem az egész világot mentse meg. Az énekesnő szerint egyetlen gazdasági siker sem lehet annyira fontos, mint a Földünk védelme.

Shakira

A latin énekesnő Leonardo DiCaprio képét osztotta tovább, azzal az infóval kiegészítve, hogy a Föld oxigénjének 20%-át az Amazonas fái állítják elő. 

Cara Delevingne 

A színésznő szintén amiatt bosszankodott, hogy a média nem fordít elég figyelmet a tűzre. 

 Liptai Claudia

És most térjünk át a hazai sztárvilágra.

Földünk tüdeje lángokban. Borzalom. Annyira tennék valamit. Tétlenül nézni ezt...

– írta Liptai Claudia. 

 Ábel Anita

Földünk tüdeje lángokban. Így néz ki a NASA felvételén

– olvasható a színésznő Insta-oldalán. 

Sáfrány Emese Aleska

Ha nem tudnád: a Kanári-szigetek ég, Kalifornia ég, Oregon ég, Washington ég, a Columbia ég,  Alberta ég, Montana ég, Új Skócia ég, Görögország ég, Brazília ég, Portugália ég, Algéria ég, Szibéria ég, ég az Amazonas

– áll Sáfrány Emese bejegyzésénél.