Selena Gomez volt minden idők legfiatalabb Unicef-nagykövete, rendszeresen kiáll az emberi jogok mellett, ami pedig a producerkedést illeti, első alkalommal sem egy vígjáték elkészítésében segédkezett. A 13 Reasons Why című sorozatban is közreműködött, amely arra hívja fel a figyelmet, mekkora hatást gyakorolhat egy fiatalra, ha zaklatják az iskolájában.

Legújabb projektje a „Living Undocumented” című dokumentumsorozat, amelyben 8 olyan migránscsalád életét mutatják be, akiket valószínűleg kitoloncolnak majd az országból, ahová annak idején menekültek.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy részese lehetek a Netflix dokumentumsorozatának, a Living Undocumentednek. A bevándorlási probléma sokkal összetettebb, mint egy adminisztrációs feladat, egy törvény, vagy egy történet, amit a hírekben hall az ember. Ezek igazi emberek a társadalomban, a szomszédaink, a barátaink – ők mind részesei az országnak, amelyet az otthonunknak hívunk. Alig várom, hogy lássátok, és remélem, titeket is annyira megérint majd, mint engem

– írja Gomez a sorozat előzetese mellett az Instagramon.

Az énekesnő egyébként akkor is hallatta a hangját, amikor kiderült, hogy Trump gyerekeket záratott ketrecekbe a mexikói határon. A Hollywood Reporternek azt mondta, azért kívánt részt venni a sorozat gyártásában, mert szerinte a migráns szó nagyon negatív töltetet kapott az utóbbi időben, és szeretné, ha az emberek véleménye megváltozna azáltal, hogy megnéznek egy sorozatot, ami a teljes valóságot mutatja meg.