Az utóbbi napok a hazai politika szexbotrányától volt hangos. Mivel hazánkban nem annyira megszokott a hasonló téma nyílt tárgyalása, minden ilyen, vagy ehhez hasonló lebukás hatalmasat szól. A #MeToo mozgalom hatására korábban fény derült pár roppant kínos esetre úgy a világon, mint Magyarországon is. A világban, de leginkább Hollywoodban már régóta se szeri, se száma a különböző testi érintkezésekből fakadó balhéknak, főleg mióta lebuktatták Harvey Weinstein producert, aki igazi szexragadozóként tombolta végig az elmúlt éveket.

Ha nem lenne végtelenül elkeserítő és cinikus megállapítás, mondhatnánk, hogy az amerikai filmes közegben hagyománya van a szexuális abúzusokból fakadó botrányoknak, hisz már Charlie Chaplintől kezdve Woody Allenen át egészen Roman Polanski gyermekmolesztálási ügyéig számos szomorú történet látott napvilágot.

Itthon igazán Csisztu Zsuzsa 2001-es közszemlére tett állítólagos szexvideójával kezdődött az igazi botrányhullám, egészen a Havas Henriket vádoló Baukó Éváig, hogy  Kerényi Gáspár Miklós és Marton László-ügyéről ne is beszéljünk.

Mindezekből kiindulva összeszedtük az elmúlt évek legfurcsább, legdurvább és legnagyobb botrányt kiváltó ügyeit. 

Amerikából indult

Az amerikai partvidéken a Weinstein-hajtóvadászat mellett a Michael Jacksonról megjelent HBO dokumentumfilm keltette a legtöbb és leghevesebb érzelmeket. A régi vita újra napirendre került tavaly, elképesztően megosztva az embereket. A Leaving Neverland című négyórás dokumentumfilmet csak a nagyon erős gyomrú embereknek ajánlották, ugyanis olyan elképesztő részletességgel mesél a zenészlegendához roppant közel álló két férfit az őket ért zaklatásokról. Történeteiket még akkor is borzasztó nehéz feldolgozni, ha az ember nem Jackson rajongó.

Az elmúlt időszakban a #MeToo tisztítótűzként tombolt végig Hollywoodon, folyamatosak a vizsgálatok, nyomozások a legkülönbözőbb zaklatási ügyekben. Például Sylvester Stalloneval szemben is vizsgálódnak, akit nemi erőszakkal vádolnak, igaz, a történet a 90-es években történt egy ismeretlen feljelentő szerint. Az akciólegenda természetesen tagadta a vádakat, ennek ellenére jelenleg a Las Vegas-i hatóságok nyomoznak az ügyben. Sokkal egyértelműbb, és a nyilvánosság előtt is sokat tárgyalt ügy például Jude Law története, aki bébiszitterével csalta meg feleségét, majd a válás után össze is jött vele. Aztán ott van Sean Penn, akit felesége kapott rajta, ahogy hulla részegen két orosz modellel próbált dűlőre jutni. pedig egy valóságshow keretei belül bukott bele megcsalástörténetébe. Az egykori pankrátor lánya egyik barátnőjével jött össze furcsán megidézve az Amerikai szépség című filmet.

Magyar botrányok a nyilvánosság előtt

Az egyik leghangosabb botrány Szepesi Nikolett úszónőnek volt köszönhető, aki az Én, a szexmániás című könyvében írt hatperces menetekről, elementáris szexről, és gyerekeket molesztáló felnőttekről, óriási botrányt keltve a közéletben.

Csisztu Zsuzsa még 2001-ben került a középpontba, pontosabban egy videó, amin állítólag ő szerepelt. A műsorvezetőnő a botrány kipattanása után többször azt nyilatkozta: biztos abban, hogy nem ő van a felvételeken, jó pár hónapig különleges homevideójának történetével voltak tele a bulvárlapok. 

😘😘😘

Közzétette: Baukó Éva hivatalos oldala – 2019. október 2., szerda

A hazai #Metoo egyik legfurcsább történetét Baukó Éva szállította, aki szexuális zaklatással vádolta meg Havas Henriket. Havas nemrég nyilatkozott arról, hogy az ügy most kerül bíróság elé, egyébként 2017-ben a Blikknek azt mondta leszarja az egész felhajtást.