Izgalmasan telt a hétvége az X-Faktor rajongói számára. Kiderült ugyanis, ki lesz az a 12 versenyző, aki az élő showban is megcsillogtathatja tudását. Egyeseknél egyértelmű volt a döntés, mások azonban nagy izgalmak árán jutottak tovább, és némi dráma is megjelent a műsorban.

Szombaton és vasárnap lezajlott az utolsó rosta az élő show előtt: a versenyzőknek a mentorházban kellett bizonyítaniuk. Mindenki igyekezett a maximumot hozni, így a mentoroknak nehéz dolguk volt, de végül dönteniük kellett.

Gáspár Laci

Zdroba Patrikot és Burai Renátót választotta ki,  Anti bácsit és Mária Mamaht pedig a többi mentorra bízta , akik a szíveket megérintő idős úr mellett döntöttek.

Bagdi Enikőt, Dárdai Blankát és Huszár Alettát viszi tovább, azonban a lányok válogatása során megismétlődött egy korábbi dráma. Korábban Huszár Aletta adta át a helyét a székes feladat során Ács Cintiának, a lányok pedig az idei évadban is szembekerültek egymással.  A mentorok döntése alapján Cintia ráadásul épp mint 3 éve, ismét a mentorházban vérzett el.

Puskás Peti

zenekarai közül elsőként a Take 3 és a C.O.O.L. jutottak tovább, majd a Speranta tagjai is örömmel léphettek oda mentorukhoz.

ByAlex

Gödöllei Emánueltnek és Vanek Andornak szavazott bizalmat, de Markovics Kristóf és Ruszó Tibor között nem tudott választani, így a többi mentorra bízta a döntést. Bár szeretett volna magával vinni egy rappert, mentortársai végül Ruszó Tiborban láttak több lehetőséget.

A döntősök már gőzerővel készülnek az élő showra, és most már tényleg csak rajtuk múlik, melyikük győzedelmeskedik.