Két héttel ezelőtt bombaként robbant a hír, miszerint Harry herceg és Meghan Markle visszalépnek uralkodói tevékenységüktől. A hercegi párnak végül sikerült megegyeznie az udvarral abban, hogy Kanada és az Egyesült Királyság között ingázva ellátják kötelező tevékenységeiket, de visszavonultan, anyagilag függetlenül szeretnék élni életüket. Ezután a legnagyobb kanadai lap arról cikkezett, hogy a párt nem látják szívesen, de mindettől függetlenül Harry hercegék jól érzik magukat Kanadában. A Daily Mail most egy új ötlettel állt elő: forrásaik szerint Meghan Markle édesanyjának is fontos szerepe volt a Megxitben.

Doria Ragland és lánya mindig is közel álltak egymáshoz, a lap forrásai pedig arról számoltak be, hogy a különleges kapocs a nő vejével is megvan. Harry herceg még gyermekként veszítette el édesanyját, így nem meglepő, hogy szívesen vette anyósa meleg közeledését és szeretetét.

A család ismerősei szerint Doria nagyon kedves, remek szakács, és anyai szeretettel gondol lánya férjére, ami nagyon is imponál Harry hercegnek. A 63 éves nőt nagyon diszkrét, csendes embernek írják le, aki kerüli a nyilvánosságot, ám mivel a kapcsolata nagyon szoros Meghanékkel, sokan bizton állítják, hogy az ő tanácsára születhetett meg a döntés, hogy visszavonuljanak a közszerepléstől.