Kedden került fel a Youtube-ra ByeAlex és a Sleppnek valamint ByeAlex X-faktoros mentoráltjának, Manuelnek új közös dala Merülök címmel. A videót eddig, azaz négy nap alatt 1,2 milliószor tekintették meg a felhasználók, és a sikert ByeAlex több posztban is megköszönte már rajongóinak. Pápai Joci énekesnek azonban nem tetszik a dal, mivel az már rögtön az első sorban a kábítószer-használatra utal a „be vagyok tépve” felütéssel. Íme a klip, aztán olvassa el Pápai Joci véleményét!

Amint azt a Blikk is kiszúrta, a dalt Pápai Joci hosszasan kritizálja a a Facebookon egy péntek esti posztban. Posztjának a lényege az, hogy két ByeAlex-rajongó gyerek apjaként károsnak tartja, hogy a fenti dal menőségnek állítja be a kábítószer-használatot, és ezt Pápai Joci életellenesnek, illetve leírhatatlanul nagy rombolásnak tartja, hozzátéve, hogy ByeAlexnek „felelősség van a kezében”, de „sajnos nem jól használja”.

Kedves ByeAlex!

Nem szokásom beleszólni mások dolgába és pálcát törni más emberek felett. Talán még ezt soha nem tettem meg, de nem tudok szó nélkül elmenni az új dalod üzenete mellett. Persze úgy, hogy tudván azt, hogy mennyire hatással vagy a mai generációra, a fiatalságra. Mint zeneileg, mint példaképként követnek téged, iszák a szavaidat, ami szerintem egyáltalán nem lehet meglepő talán számodra sem, hiszen ott ülsz egy giga produkció zsűrijében x. alkalommal, illetve százezrek követnek a közösségi oldalakon... és ezeknek tudatában sincs fogalmad arról, hogy mekkora károkat okozol, pedig nagyon is felelősséggel tartozol.

Személy szerint a 9 éves fiam és a 15 éves lányom is kedveli a munkásságod, a személyed, követnek téged. Éppen téged hallgattak, hallgatták az új dalodat, amikor beléptem a szobába és meghökkenve hallottam, hogy az első sorodban azt mondod, hogy „be vagyok tépve”.

Alex, hogy mondhattad ezt ki???

Merthogy a fiatal gyerekek ezt éneklik, az egy dolog, de hogy te érett férfiként... egyszerűen nem fér a fejembe...

Ez leírhatatlanul nagy rombolás. Azt gondolom, ezt nem engedhetnéd meg magadnak, legalábbis abból a pozícióból, amiben jelenleg vagy. Hogy-hogy nem szól rád a környezetedből senki???

Véletlenül sem akarok szent embernek tűnni. Úgy gondolom megjártuk az utat mindannyian, de próbáltunk mindig okulni és tanulni a hibáinkból. Bárhogy is volt, az élet mindig arra sarkalt, hogy az ártatlanoknak és a tapasztalatlan fiataloknak utat és reményt, így jó példát mutassak, mutassunk. Egy normális értékrendű férfi ember, aki már nem zöldfülű, annak tudnia kell azt, hogy a mai fiatalság felé ne akarjuk már trendivé, menővé tenni egy olyan dolgot, mint a drogozás, a drogos állapot. Tudjuk milyen rombolást okozhat akár egy érett felnőtt ember életében is, nemhogy egy gyerek életében.

Ez az egész mélységesen felháborít és elszomorít, hogy ilyen irányba használod azt a sikert, amit az élettől kaptál.

Kedves Alex. Szeretnélek inkább arra megkérni, hogy gyere el velem azokhoz a mélyszegénységben élő és hátrányos helyzetű fiatalokhoz, akik között százból ötvennek az alkarján „életellenes” nyomok vannak. Ezek 90%-a 16 év alatti, akiknek kb. a 80%-a már próbálta a drogot. Ezek jórésze a te követőd is. Gyere el velem és írj alá te is azokra a hegekre... amikor érzed az ujjbegyeiddel a fájdalmas sebeket!!! Hátha leesik majd neked, mire is buzdítod a gyerekeket, még ha metafóraként is szánod a szövegedet. Gyere el és érezni, érteni fogod, hogy miről is beszélek!

Hogyha kérhetnék tőled valamit, akkor azt kérném, hogy inkább próbáld azt menőnek feltüntetni, hogy mi van akkor, ha úgy nősz fel, hogy nem nyúlsz semmilyen droghoz. Hogy mi van akkor, ha annak ellenére is, hogy éppen kilátástalan az életed, akkor sem nyúlsz semmilyen narkotikumhoz.

Ha te használod is, mint ahogy a dalban mondod, akkor azt tedd úgy, hogy ne ültesd el még a gondolatot sem a fiatalok fejében, ne hitesd el velük, hogy ez a trendi. Légyszíves ne húzz magaddal a mélybe ártatlan gyerekeket!

Kérlek, gondold át. Hidd el, nagyon fontos az ügy! Felelősség van a kezedben és sajnos nem jól használod.

További sok sikert!

Két órával később megjelent egy poszt ByeAlex Facebookján, ami mindössze egy darab emojit tartalmaz: azt a hervadó rózsát, amit ByeAlex egyébként is rendszeresen használ. A ByeAlexre jellemző rövidségű poszt alatti kommentekből az derül ki, hogy a rajongók jó része ezt Pápai Joci kritikájára való reakcióként értelmezi, és természetesen többen is védelmükbe veszik ByeAlexet. Az egyik kommentelő arra is rámutat, hogy maga Pápai Joci is szerepelt már előadóként olyan dalban, ami a kábítószert ugyan kimondottan nem említi, de a bulizást, illetve konkrétan az alkoholfogyasztást és a promiszkuitást menőnek állítja be.

Az én fajtám mit tehet, minden nap mást szeret. A vérem visz, úgy kívánja, egy nem elég egy éjszakára. Csüccs közelebb, és megtudod, hogy mulatnak az igazán nagyok

– énekelte Pápai Joci a Bum Chika Wah Wah/ó bébi című, Majkával és Tysonnal közös, 2007-es dalában, amit a Youtube-on itt lehet meghallgatni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Pápai Joci szerint ByeAlex új dala „leírhatatlanul nagy rombolás”

Pápai Joci a drogra való utalások miatt szól be ByeAlexnek, aki rajongóira bízta, hogy kiássák Pápai Joci hasonlóan építő, piálós-nőzős, 2007-es videóját.

44 · Feb 01, 2020 02:13pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments