Egy héten egyszer szokott megjelenni a heti trend, de ez egy különleges alkalom, és ez már a második a mai napon. Az elsőben Lakatos Márk segítségével tekintettünk vissza a milánói divathét bemutatóira, ebben a második részben ugyanezt tesszük, csak a héten véget ért párizsi divathétre koncentrálva. Lakatos Márk ennek a rendezvénysorozatnak több eseményén is részt vett, de azóta már hazaérkezett, hogy az Alleéban bemutassa a Wonderland Show Companyval közös műsorukat Divatba hozzuk a sportot címmel.

A show-t még a jövő hétvégén is meg lehet majd tekinteni, de most térjünk vissza Párizshoz! Lakatos Márk így foglalta össze összbenyomását a francia fővárosban tett útjáról: „Párizsban még nem volt olyan nagy hiszti a vírus miatt, amikor megérkeztem, viszont rögtön egy három órás Air France-késés miatt majdnem lekéstem az első bemutatót. Ráadásul szörnyű idő volt, zuhogott, hideg volt, az orkánerejű szél folyamatosan fújta le a fejemről a kalapokat.”

Ha végignézte a fotókat és elolvasta, melyik bemutatóról mit mesélt Lakatos Márk a Velvetnek, válasszon kedvencet! Legalul ezúttal is lehet szavazni!

Ann Demeulemeester

Ez a kollekciót már nem Demeulemeester tervezi, hanem egy új, angol kreatív igazgatója van a márkának. Az Antwerpenben tanult tervezők, Ann Demeulemeestert is beleértve, mind híresek arról, hogy mélyen kötődnek a flamand festészethez, a középkor, a reneszánsz és a barokk esztétikájához. Mindez színhasználatban, anyaghasználatban, attitűdben is megjelenik, de a modellek hűvös szépsége is a flamand mesterek munkáira emlékeztettek. Nagyon izgalmas volt itt az abroncsoknak, azaz a reneszánsz és barokk szoknyamerevítőknek az újrafelfedezése művesen hajlított fémből. Nyakláncok, kicsit fétishangulatú testékszerek és körömapplikációk voltak a modelleken, valamint hosszú darutollak – mintha a Gyűrűk ura világa jelenne meg egy reneszánsz festményen. Nagyon örültem, hogy ezt elértük és nem késtem le róla.”

Haider Ackermann

A kolumbiai születésű Haider Ackermannt az új Yves Saint-Laurent-ként is emlegetik, róla Karl Lagerfeld azt mondta, hogy ő lehetne az utódja a Chanel-házban. Alternatív megoldásairól híres ő, és az idei show-ja is gyönyörű volt. Külön fénypont volt, hogy ufószerű, gömb alakú haj volt a női modelleken. Közben meg azt néztem, ahogy a világ divatjának talán egyik legidősebb szakembere, Suzy Menkes a Vogue-tól konkrétan Instagram-posztokat készítget a bemutatóról. Mellette ültem, isteni élmény volt.”

Issey Miyake

Issey Miyake-t a parfümjéről ismer mindenki, de ő egyébként egy hiroshimai születésű, zseniális divattervező, aki a '80-as és '90-es években a pliszírozási technikájával vált világhírűvé, de Miyake a kötött ruháiról is híres. Egy nagyon izgalmas, nagyon színes és nagyon lírai bemutató volt ez, egy középiskolának a nagyon szépen befedett, régi csarnokában rendezték.”

Nanushka

A Nanushka most már harmadszor prezentált Párizsban, és egyre inkább meghatározó, nemzetközileg ismert márkává kezd válni. Folyamatosan nemzetközi sztárok és bloggerek viselik a Nanushka-ruhákat, a prezentáción is ott volt egy csomó ismert és meghatározó blogger, vlogger és divatszakember, én például itt haveroztam össze Luke Jefferson Dayjel a GQ-tól. Egy nagyon szép, izgalmas, finom, kicsit a '70-es évek szín- és formavilágát mutató kollekciót prezentált most a Nanushka a jövő ősz-télre. A Nanushka mindig is sok barnát és bézst használt, ehhez most a narancs és különféle pasztellárnyalatok keveredtek.”

Elie Saab

Az Elie Saab nagyon sok terméket ad el az arab világba, hiszen a couture termékek fő vásárlópiaca Ázsia és a közel-kelet. Nagyon elegáns, nagyon drága, gyönyörűen megmunkált darabok vannak nála mindig, most egy kicsit hasonlított nekem a Chanel világára a nyakban megkötött masnikkal.

Chanel

Melyik márka az a hat közül, amelyiknek a bemutatóját ön a legszívesebben megnézte volna?

Amióta Karl Lagerfeld elment, Virgine Viard, Lagerfeld egykori asszisztense és jobbkeze viszi tovább a házat, és így most a Chanel egy kicsit biztonsági játékban van, amíg nem találnak egy olyan karaktert, aki Lagerfeld utódja lehet.

Ezért ez a divatház a nagy klasszikusokat éleszti újjá mostanában, továbbviszik azt, amit Lagerfeld elindított, de most különleges, nagy változtatásokra nem lehet számítani.

És most, ha van kedve, válasszon kedvencet a hat közül és adja le a szavazatát egyetlen klikkeléssel!