A heti trend egy vasárnaponként jelentkező, immár több, mint 10 éves cikksorozat a Velveten, amiben a téma mindig a divat és amiben mindig olvasóink véleményére vagyunk kíváncsiak. Hol az elmúlt egy hét/hónap, hol egy esemény legjobban öltözöttjét keressük, hol egy konkrét trendet vagy egy konkrét személyt nézünk meg közelebbről. Hát a mai heti trend ebbe az utóbbi kategóriába tartozik, mert vitán felül áll, hogy Lakatos Márk már rég kiérdemelt magának egy saját heti trendet. A stylist-divattervező-gasztroszakértő rengeteget utazott az idén (erről is szól a Front Row Squad videósorozata), ezért úgy döntöttünk, hat olyan szettjét mutatjuk meg ebben a heti trendben, amit hat különböző országban viselt valamikor a közelmúltban.

Finnország

Helsinkivel kezdjük, ahol Lakatos Márk ezzel az egyszínű narancssárga szettel lepte meg a helyieket. A kiegészítők versenyeznek egymással az ön figyelméért: ott van a retróstílusú napszemüveg, a rengeteg gyűrű, a szó szerint karvastagságú aranylánc és persze a táska, ami mintha egy kosárlabdából lenne átalakítva. Mindehhez magas sarkú cipő is tartozik, de azt csak a képösszeállításban lehet megnézni, szóval érdemes klikkelni!

Kína

A fenti kép Harbinban készült, ami egy nagyváros Kína északi részén, és amit már a '20-as években Kína divatfővárosaként emlegettek. Lakatos Márk nem szeret titkot csinálni abból, hogy milyen márkákat visel, itt ugye a Burberry védjegyének számító kockás minta tűnik ki először ebből a nagy sál/ponchogombolyagból. A cipőt ezúttal is ajánljuk mindenki figyelmébe, élénkzöld és sportos, ezért elég erős kontrasztban van a szettnek azzal a részével, ami a fenti fotórészleten látszik.

Málta

Máltára többek között egy fekete-fehér mintás öltönyt/nadrágkosztümöt csomagolt el Lakatos Márk, és vitt egyet a kedvenc gigaszemüvegei közül is, plusz a nyakában nyakkendő, a kezében kígyós táska a Guccitól. Lakatos Márk legtöbb szettje egyébként, csakúgy, mint például ez is, szellemesen keveri a férfiasat a nőiessel – nagy trend ez mostanában, amint az szóba is kerül ennek az interjúnak a végén.

Olaszország

Jöjjön rögtön még egy példa arra, amire Lakatos Márk az androgün és a genderfluid szavakat alkalmazza, és ha van olyan hely, ahol az ilyesmi öltözködés nemhogy belefér, hanem szinte elvárt, akkor az nyilván például a milánói divathét, ahol ez a kép készült februárban. Ami a fenti képen látszik, az még nem is annyira extrém, a lényeg ezúttal kifejezetten a kép alsó fele, szóval a meglepetésért muszáj kattintani!

Magyarország

Másfél hete tartott Lakatos Márk egy divatbemutatót Budapesten, ahol az ötletet-ihletet-felkérést Kuba nagykövetsége adta: az apropó az, hogy La Habana, a szigetország fővárosa 500 éves (a kollekcióról többet lehet olvasni a Mark and More blogon). Lakatos Márk ezen az eseményen többek között Ónodi Eszterrel fényképezkedett, akit az előző heti trendben pont egy hete választottak meg olvasóink az évtized (!) legjobban öltözött nőjének. Lakatos Márk viszont itt kifejezetten visszafogott volt szokásos önmagához képest, nyilván nem akarta, hogy egy túlságosan extra divattervezői jelmez elvonja a figyelmet a frissen bemutatott, és annál látványosabb kollekcióról.

Kuba

Melyik volt a legjobb szett ön szerint a hat közül?

És ha már La Habana 500 éves, Lakatos Márk nemcsak itthonról ünnepelte ezt az eseményt, hanem ki is ment Kubába, ott töltötte az elmúlt hét jó részét, ami persze senkinek nem újság, aki követi Lakatos Márkot az Instagramon. A Kubában viselt öltözékei közül ez kicsit pszichedelikus, kicsit pizsamaszerű Nanushka-szett szerepeljen itt utolsónak, hatodikként. Van hozzá többek között kalap, vállon viselt övtáska, meg persze annyi celziusz, ami indokolja a rövidnadrág viselését. Nos, önnek melyik öltözék tetszik a legjobban? Várjuk a szavazatát, illetve videóajánlónk is van még a végére egy hetedik országból, mert a Front Row Squad videósorozat eheti része New Yorkban játszódik. Íme.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Lakatos Márk körbedivatozta a világot: 6 ország, 6 meghökkentő szett

Ilyen az, amikor Lakatos Márk nem másokat öltöztet, hanem saját magát. Genderfluid, androgün vagy visszafogott divattervezős? Ön dönt, itt a heti trend!

1274 · Nov 17, 2019 06:07pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments